nieuws

Winnaars Gouden Tavola 2018 bekend

Nieuws 632

De winnaars van de Gouden Tavola 2018 – de wedstrijd voorafgaand aan de voedingsbeurs Tavola in Kortrijk – zijn bekend. Er zijn 4 winnaars en 9 genomineerden. In brood springt de 1e nominatie Retail 2018 eruit: Vegan Groentenbroodjes – Desem

Winnaars Gouden Tavola 2018 bekend
1e nominatie in de categorie Retail: Vegan Groentenbroodjes – Desem.

De Gouden Tavola 2018 gaan naar de firma’s Belberry Préserves, BelOrta, Kaasboerderij ’t Groendal, en Lambert J.L. ETS. Het gaat hier om de meest opmerkelijke culinaire vernieuwingen in vier categorieën: Retail (producten voor zelfbediening), Traiteur (producten verkocht via traditionele bediening); Foodservice (voor cateringorganisaties); Delicatessen (voor delicatessenzaken).

Daarnaast zijn er genomineerden, waarvan een 9-tal 1e genomineerden. Tot die laatste, in de categorie Retail, behoort: Vegan roggedesembroodjes met minimaal 35% groenten, klaar om te toasten.

Vegan roggedesembroodjes

Deze broodjes zijn ontwikkeld na internationaal marktonderzoek in verband met het dalend broodverbruik bij Millenials. De broodjes zijn rijk aan vezels en hebben een heel hoog convenience gehalte. Het unieke is dat 1/3 van de bloem is vervangen door groenten. De broodjes zijn beschikbaar in 2 smaken: rode biet & wortel met 35 % groenten en wortel & pastinaak met 38% groenten. De 6% volkoren roggedesem zorgt voor de volle smaak en vezels. De broodjes zijn afgebakken, voorgesneden en handig verpakt in een gaspack, de consument hoeft die enkel nog te toasten. Convenience van de hoogste plank.

Socca Chips

Winnaar in de categorie Retail is: Socca Chips van de firma Lambert J.L. ETS. Socca is een typisch mediterraans gerecht uit Nice. Chef Luc Salsedo heeft dit als basis gebruikt voor de creatie van Socca Chips. De chips danken hun smaak aan de basis van kikkererwtenbloem. 100 % natuurlijke ingrediënten, glutenvrij en vegan maken deze chips tot een bijzonder product met tal van toepassingen, aldus de jury.

Vakbeurs in maart in Kortrijk

Deze wedstrijd wordt georganiseerd naar aanleiding van Tavola, de voedingsvakbeurs die sinds 1982 elke 2 jaar in Kortrijk Xpo plaatsvindt. Anno 2018 worden opnieuw 17.000 professionelen uit de retail, groothandel, speciaalzaken en cateringorganisaties uit meer dan 30 landen verwacht op Tavola.

Vernieuwing in voeding is kern van de wedstrijd Gouden Tavola. De criteria voor vernieuwing zijn verschillend volgens het kanaal waarbinnen het product verkocht wordt. Een supermarkt hanteert andere criteria dan bijvoorbeeld een delicatessenzaak of een cateringbedrijf. De Gouden Tavola houdt hiermee rekening en daarom zijn er 4 verschillende categorieën.

Reageer op dit artikel