nieuws

Vier kandidaten door voor Meestertitel

Nieuws 1003

Twee patissiers en twee boulangers hebben het theorie-examen voor de Meestertitel succesvol afgerond. De vier kandidaten gaan door naar het praktijkexamen dat eind mei wordt afgenomen.

Vier kandidaten door voor Meestertitel
De kritische examinatoren aan het werk tijdens het laatste Meesterexamen Boulanger. Foto: De Meesters

Het aantal deelnemers voor de Meestertitel kan nog oplopen naar zes kandidaten, aangezien twee boulangers opgaan voor een herexamen van de theorie.

Vier van de acht kandidaten door

De theorie-commissieleden van beide examens hebben de ingeleverde praktijkopdrachten van acht kandidaten beoordeeld. Tijdens het examen heeft iedere kandidaat een presentatie gegeven, waarna beide commissies kritische vragen hebben gesteld over de ingeleverde opdracht.

Vier kandidaten kunnen in een keer door. Twee kandidaten aan het meesterexamen Boulanger mogen hun praktijkopdracht nog aanscherpen. De komende periode krijgen zij de tijd dit in orde te maken.  Lex Brakenhoff, columnist in Bakkerswereld, is één van hen, zo laat hij op zijn facebookpagina weten.

>>Meester in spé ‘sluit zichzelf 6 maanden op’

Op naar de praktijkexamens

De kandidaten die door zijn, gaan zich voorbereiden op de praktijkexamens die plaatsvinden op 29 en 30 mei 2018 bij het NBC in Wageningen. Hierbij moeten ze de ingeleverde opdracht gaan vertalen naar de praktijk en de (inter)nationale examencommissie overtuigen van hun Meesterwaardigheid.

Erkende Meestertitel

De titels Meester Patissier en Meester Boulanger zijn door de bakkerijbranche erkend en genieten een brede steun. Om de Meestertitel te behalen, doorlopen de kandidaten een intensief traject

De Meesters (vlnr) Mark Plaating, Hiljo Hillebrand, Rudolph van Veen, Wietse Schiere, Peter Bienefelt, Wilfred Haafs, Robèrt van Beckhoven.

met diverse beoordelingsmomenten voor (inter)nationale examencommissies. Kandidaten die het hele traject succesvol afronden, worden automatisch lid van Vereniging de Meesters. Hiermee groeit het aantal ambassadeurs voor de branche.

De Meesters tot nu toe

Op dit moment bestaat Vereniging de Meesters uit Robèrt van Beckhoven, Peter Bienefelt, Wilfred Haafs, Hiljo Hillebrand, Mark Plaating, Wietse Schiere (tevens bestuurslid) en Rudolph van Veen. Het bestuur bestaat uit Reginald Weeber (voorzitter), Peter van der Wal (penningmeester), Paul van Pelt (communicatie/sponsoring) en Martijn Verkerk (secretaris).

>> Lees ook: Patissier Jeroen Goossens wil internationaal erkende meestertitel

 

Reageer op dit artikel