nieuws

Top 5 genomineerden ‘Beste IJssalon 2018’ bekend

Nieuws 7432

De top 5 van de genomineerden voor de ‘Beste IJssalon 2018’ zijn bekendgemaakt. Dat gebeurde dinsdag tijdens het IJsVak-Event in Veghel.

Top 5 genomineerden ‘Beste IJssalon 2018’ bekend
De kinderjury doet een duit in het zakje. Foto: IJsVakcentrum

De strijd om titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’ kan beginnen nu de 5 nominaties voor de titel bekend zijn. Het gaat om IJscafé Holland in Uden; Fressini IJs in Zeist; Maddey’s in  Roosendaal; IJssalon Clevers in Grubbenvorst; IJssalon Florence in Nederweert.

Deze bedrijven kunnen in de komende maand rekenen op bezoek van een mystery guest, evenals een gecertificeerd inspectiebureau dat hun het bedrijf zal beoordelen op de toepassing van hygiënische aspecten, klantvriendelijkheid en communicatie.

De winnaar van de competitie ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’ wordt bekendgemaakt tijdens de internationale dag van het ijs op vrijdag 24 maart.

IJsVak-Event kent meer wedstrijden

Het IJsVak-Event dat gisteren plaatsvond, is georganiseerd door het Ambachtelijk IJscentrum. Diverse standhouders inspireerden en informeerden de bezoekers.

Gedurende de dag stond de wedstrijd om De Gouden IJscreatie centraal, met de huldiging van de winnaars in de 4 verschillende categorieën: de Gouden IJsspatel, de Gouden IJscreatie, Eerste prijs Kinderjury en de Beste nieuwkomer. Eén eis voor deze coupes was dat het wedstrijdijs van De Gouden IJsspatel (bosbessen sorbetijs) onderdeel moest zijn van de creatie.

De vakjury bestond uit een gemêleerd gezelschap van vakspecialisten, Meester IJsbereiders, consumenten en foodfanaten. Tevens was ook dit een kinderjury aanwezig van 3 kinderen tussen de 8 en 10 jaar.

De winnaars

Gouden IJsspatel

1e Mariëlle Meulendijks, ’t IJshofje, Meijel

2e Jeroen Pohlman, Wijs Ambachtelijk IJs, Gendt

3e Jan Nagelkerke, Maddey’s, Roosendaal

Gouden IJscreatie

1e Steff Janssen, IJssalon Florence, Nederweert

2e Caroline Kooij, IJssalon De Hoop, Blaricum

3e Kay Lommen, IJssalon Clevers, Grubbenvorst

Winnaar Eerste prijs Kinderjury

1e Kay Lommen, IJssalon Clevers, Grubbenvorst

Beste nieuwkomer

Steff Janssen, IJssalon Florence, Nederweert

Design Innovation Award

Caroline Kooij, IJssalon De Hoop, Blaricum

Reageer op dit artikel