nieuws

Peijnenburg test volkoren-etiket

Nieuws 999

Peijnenburg test volkoren-etiket
De test gaat over de aanduiding van de hoeveelheid volkoren in de ontbijtkoek.

Koninklijke Peijnenburg wil weten of een nieuw etiket voor volkoren ontbijtkoek aanslaat. Het gaat om de verpakking voor de nieuwe Zero Volkoren ontbijtkoek.

Peijnenburg wil graag weten wat de (jonge) consument vindt van het nieuwe etiket op de nieuwe Zero Volkoren ontbijtkoek, dat binnenkort is terug te vinden in de schappen van de supermarkt.

65% volkorenmeel

Om in te spelen op de groeiende vraag naar producten met minder suiker en meer vezels, ontwikkelde Peijnenburg de Zero Volkoren ontbijtkoek. De koek is gemaakt met 65% volkorenmeel, en niet 100%. Dit wordt op de voorkant aangegeven. In de ingrediëntenlijst staat welk percentage volkorenmeel (27%) en bloem (15%) in de totale koek is gebruikt. De wetgeving stelt dit verplicht.

Percentage moet worden genoemd

‘Sinds kort is er een nieuwe wetgeving voor volkoren van kracht. Een fabrikant mag niet meer claimen dat een product volkoren is zonder het percentage volkorenmeel van de totale hoeveelheid meel te noemen’, legt Manon Swinkels, junior brand manager bij Peijnenburg uit. ‘Op de voorkant van al onze volkoren producten zal vanaf volgend jaar dus ook staan wat het percentage volkorenmeel van het meel is.’

Op de website van Nederland Voedselland legt Swinkels uit waarom Peijnenburg koos voor 65% volkorenmeel en welke  invloed de wetgeving heeft op het ontwerp van het etiket.

Ook op facebook heeft Nederland Voedselland een gesprek geopend over het onderwerp, met de uitnodiging mee te praten.

Over Peijnenburg

Ruim 130 jaar geleden, in het jaar 1883, startte bakker Harry Peijnenburg zijn bakkerij en winkel in het centrum van Geldrop. Hij en zijn vrouw verkochten de versgebakken producten overdag in hun winkel. en wie die winkel niet kon bezoeken, kreeg zijn verse waar aan huis geleverd. Vandaag de dag draait alles nog steeds om dezelfde kwaliteit en passie. Het resultaat is een malse ontbijtkoek met een verrassend lekkere smaak.

Reageer op dit artikel