nieuws

Klassiekers in een nieuw jasje op Bakkersvak

Nieuws 1510

Klassiekers in een nieuw jasje op Bakkersvak
Foto's: Easyfairs

De Bakkersvak op 4 en 5 maart 2018 is voor het eerst in Evenementenhal Gorinchem. Alle standhouders zijn op de nieuwe locatie ondergebracht in één exposantenhal. Het thema van dit jaar is ‘Klassiekers in een nieuw jasje’. Dankzij een aantrekkelijk programma, boeiende wedstrijden en veel innovaties is Bakkersvak 2018 de moeite van het bezoeken waard.

Na zes succesvolle edities in het Autotron in Rosmalen is Bakkersvak dit jaar voor het eerst in de veel grotere Evenementenhal Gorinchem, een uitstekend bereikbare locatie aan de A15. Het immer uitverkochte evenement groeide uit zijn jasje, vandaar dat met ingang van 2018 is gekozen voor de 15.000 vierkante meter grote Evenementenhal in Gorinchem. Er is ruime, gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Op één plein

Eventmanager Corine Visser van Bakkersvak 2018 is blij met de concentratie van demonstraties en wedstrijden op één groot plein. ‘Met het Nederlands Patisserie Team, het Boulangerie Team en het Bakery Institute laten we zien dat samenwerken sterker maakt én dat er verschillende niveaus zijn binnen de branche waarop je iets kunt bereiken.’

Bij de wedstrijden heeft de beurs ook direct twee prestigieuze troeven in handen met Dutch Pastry Award en Gelato Festival Challenge. Het gaat bij deze wedstrijden om het hoogste patisserieniveau van Nederland en de beste smaak van Nederlands ijs. Buiten de wedstrijden is er voortdurend beweging op het podium, want voor elke deelbranche zijn er volop interessante demonstraties en dito workshops.

Op het gebied van ambachtelijke broodbakkerij en banketbakkerij wisselen de demonstraties elkaar op het podium continu af. ‘Klassiekers in een nieuw jasje’ is hier het thema. Het draait in de demonstraties om de fraaie twist aan de traditionele succesnummers uit het bakkersvak.

Lees ook: Programma Bakkersvak bekend

IJs op de kaart

Ambachtelijke ijsmakers of geïnteresseerden daarin zijn in het bijzonder uitgenodigd Bakkersvak 2018 te bezoeken. Het is de eerste keer dat ijs een speciale plek krijgt op de beurs. Folkher Langejans, vertegenwoordiger van Valmar Benelux, is blij met de speciale aandacht voor het ijsvak. ‘Wij staan al enkele jaren op de beurs met de combinatie van producten voor bakkerij en horeca en nu doen we mee aan het onderdeel ijs. Bakkers staan met hun ambacht dicht op de ijsbereiding. Ze kunnen dat product relatief gemakkelijk aan hun zaak toevoegen, want ze zijn al gewend met veel ingrediënten te werken die ook bij ijs passen.’ Langejans verwacht extra toeloop in Gorinchem door deelnemers aan de ijsbereidingswedstrijd en hij denkt dat zeker chocolatiers en patissiers graag wat meer willen weten over ijsbereiding en -verkoop.

Lees ook: Topchef Maurits van der Vooren geeft demonstratie op Bakkersvak

Beursorganisatie Easyfairs wil de kwaliteit van de bezoekers hoog houden. Daarom is het toegangsbeleid van de Bakkersvak 2018 aangescherpt. Bezoekers kunnen op uitnodiging van leveranciers een code krijgen, waarmee ze de kaarten via de internetpagina van Bakkersvak kunnen aanvragen. Wie geen code heeft ontvangen via een leverancier betaalt €25 bij de ingang. Toegang is alleen mogelijk voor ondernemers uit de doelgroepen. Hobbybakkers passen niet in dat profiel.

De bezoekers van de beurs zijn ambachtelijke (banket)bakkers, eigenaars van lunchrooms, restaurants, cateraars, chocolatiers, ambachtelijke ijsbereiders en patissiers. De beurs verwelkomt verder de industriële sector en retailers die zich graag laten inspireren door het ambacht. Studenten en docenten van opleidingen gericht op de branches van de beurs zijn op de tweede dag na 14.00 uur ’s middags welkom.

Digitale draagtas

Iedere bezoeker krijgt net als vorig jaar bij betreden van de beurs een zogenaamde Smart Badge. Op elke stand staat een draadloze kaartlezer waar de bezoeker bij interesse in de producten van de standhouder de Smart Badge kan scannen. Aan het eind van de dag ontvangen de bezoekers een e-mail met informatie van de bedrijven waar zij de Smart Badge gescand hebben. Dit systeem vereenvoudigt de opvolging van contacten met standhouders na de beurs. Lisan Zoon van beursorganisatie Easyfairs noemt de Smart Badge een ‘digitale draagtas voor de beursbezoekers’. Bezoekers kunnen ook zonder folders en flyers de beurs verlaten en toch informatie op maat mee naar huis nemen.

Bekijk ook het dossier Bakkersvak

Reageer op dit artikel