nieuws

Global Bakers laat zich inspireren door Iraanse broodcultuur

Nieuws

Global Bakers laat zich inspireren door Iraanse broodcultuur

Global Bakers Association organiseert van zaterdag 2 tot en met donderdag 7 juni een unieke trip naar het, voor velen, nog onbekende Teheran in Iran. De lokale bakker staat tijdens deze reis centraal. Opgave voor deelname is nog mogelijk tot 19 maart.

Teheran is volgens Johan Pater, een van de organisatoren, een prachtige en moderne metropool. De stad ligt aan de voet van de Elboers, waar meer dan 10 miljoen mensen wonen en werken. ‘En bovendien heeft het land een bijzondere en belangrijke broodcultuur, aldus Pater, die het land onlangs al eens bezocht.

De bakkers van Iran

Bijna 12.000 jaren geleden, in Neolithische tijden, plette men graankorrels fijn, die vermengd werden met water, op verwarmde stenen gelegd werd, en gebakken in hete as. Zover reist de geschiedenis terug als het gaat om de broodcultuur in Iran.

Iran is niet het eerste land waar je aan denkt als het gaat om brood. Toch groeit de broodconsumptie ieder jaar met 2,5 procent.

De broodcultuur strat in Iran bijna 12.000 jaren geleden, in de Neolithische tijden.

De broodcultuur begint in Iran bijna 12.000 jaren geleden, in de Neolithische tijd.

Tijdens deze reis wil de Global Bakers Association (GBA) bakkers meenemen door de sterke broodcultuur van dit land. De diversiteit aan bereidingswijzes, ovens en broodsoorten zullen bakkers zeker inspireren.

‘Wanneer de geur van vers brood de straten doordringt, word je automatisch naar de bakkerij toe getrokken om gefascineerd het spektakel tussen bakker, verkoper en consument te bekijken. Een prachtig proces waar we tijdens onze werkbezoeken prachtige voorbeelden van zullen zien, ervaren, proeven en ontdekken’, aldus de organisatie.

Reisprogramma

De reis begint zaterdag 2 juni vanaf Schiphol Airport. Om 17.20 uur vertrekt de rechtstreekse KLM-vlucht naar Teheran Airport. De volgende dag, op zondag 3 juni, staat een sightseeing van Teheran en een bezoek aan de Grand Bazar gepland. Op maandag 4 en dinsdag en 5 juni staan werkbezoeken gepland, onder meer aan Cenan Bakery. Het gezelschap waagt zich woensdag 6 juni aan een avontuurlijke activiteit en op donderdag 7 juni volgt om 3.00 uur de terugvlucht naar Schiphol.

Global Bakers Association (GBA)

De Global Bakers Association is een stichting van en voor directeuren, managers van bakkersbedrijven die actief zijn in het groot- midden- en kleinbedrijf in de brood- en banketbranche. Het programma in Teheran is gebaseerd op deelname van 20 personen en is te realiseren voor € 2.750,- per persoon, inclusief vlucht, hotel, et cetera.

Meer informatie is te verkrijgen via Johan Pater: telefoon 06 51 84 88 48‬.

Foto's

Reageer op dit artikel