nieuws

Finalisten Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018 bekend

Nieuws 3124

Finalisten Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018 bekend
Christiaan van de Vegt van Bakkerij Verba.

De finalisten voor het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018 zijn bekend. Bij de professionals strijden bakker Christiaan van de Vegt uit Sleeuwijk, bakker Jeroen van Dongen uit Wagenberg en slager Ron de Kwant uit Hank om de hoogste eer.

De opzet van de wedstrijd om het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018 is dit jaar iets anders van opzet, laten de organisatoren weten. De professionele bakkers en slagers hoefden hun worstenbroodjes niet meer te brengen; mystery-shoppers hebben ze anoniem gekocht en naar de jury gebracht. Die kozen uit de tien halve finalisten de beste drie. Het zijn:

Jeroen van Dongen van Bakkerij Van Dongen uit Wagenberg
Ron de Kwant van Keurslagerij De Kwant uit Hank
Christiaan van de Vegt van Bakkerij Verba uit Sleeuwijk.

Tijdens de finale, bakken zij, net als de finalisten van de onderstaande categorieën, zelf hun worstenbrood in de praktijklokalen van het Summa College in Eindhoven. Dat gebeurt maandag 26 februari 2018 van 13.00 tot 17.00 uur.

Vorig jaar won Jorrit Foolen van Bakkerij Foolen uit Sint-Oedenrode.

Omroep Brabant heeft inmiddels al gefilmd bij Christiaan van de Vegt.

Finale-uitreiking

De finale-uitreiking wordt verzorgd door Omroep Brabant op zondag 11 maart in De Drie Linden in Molenschot. Dat gebeurt tijdens een live tv-uitzending rondom de ‘Kullekestocht’  (halfvastenoptocht). Als onderdeel van dit programma vindt de finale-beoordeling plaats van de worstenbroodjes in de diverse categorieën. Uiteindelijk wordt dan Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018 bekend gemaakt.

De organisatie van Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

De organistie van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje is in handen van Scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, Cingel College, Markland College en NBOV (Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging) in samenwerking met Omroep Brabant.

De wedstrijd bestaat uit de volgende categorieën:

  1. ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’

voor alle ambachtelijke bakkers en slagers in Brabant (volgens traditioneel recept).

  1. ‘Het Lekkerste Brabantse Thuisworstenbroodje’

voor alle thuisbakkers in Brabant (volgens traditioneel recept).

  1. ‘Het Lekkerste Brabantse Leerling Worstenbroodje VMBO’

Voor alle leerlingen van VMBO-vakscholen in Brabant (volgens traditioneel recept).

  1. ‘Het Lekkerste Brabantse Leerling Worstenbroodje MBO’.

In de laatste 3 categorieën zijn geselecteerd

Leerlingen van het vmbo:
Maryam Ismael van het Markland College
Anneke van Seeters leerling van De Rooi Pannen
Zoë van Alebeek leerling van De Rooi Pannen

Studenten mbo:
Bjorn van de Lindeloof van het Cingel College
Stijn van Dongen van het Cingel College
Maaike Roelen van het Cingel College

Thuisbakkers:
Eline Nagelkerke uit Oudenbosch
Ton Bloemers uit Someren-Eind
Jos Heerkens uit Berlicum.

Lekker van binnen

Volgens presentatrice Betty van den Oetelaar van Omroep Brabant zijn de broodjes met veel liefde en passie gebakken. ‘Sommige worstenbroodjes zien er aan de buitenkant misschien wat minder uit, maar zijn van binnen des te lekkerder. Iedereen heeft goed z’n best gedaan en flink gestreden om een finaleplek.

Goed gehakt

De jongste deelnemer is de 9-jarige Djorn uit Heeze. Hij doet voor het tweede jaar mee. Dankzij zijn oma heeft hij de kunst van het maken van worstenbroodjes perfect onder de knie. ‘Ik ga winnen omdat ik goed gehakt heb’, zei hij zelfverzekerd. Helaas is Djorn niet door naar de finale.

>> Lees ook: Worstenbroodjes van Echte Bakker Van der Steen

>>Lees ook: Veel belangstelling voor ‘Lekkerste Worstenbroodje’ bij Landleven

Reageer op dit artikel