nieuws

Chocoa 2018 toont 3D chocolade printen

Nieuws 2105

Chocoa 2018 toont 3D chocolade printen

Chocoa 2018 toont demonstraties in 3D chocolade printen voor professionals. Dat gebeurt door byFlow. De chocoladebeurs vindt plaats van 21 tot en met 25 februari in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De eerste 3 dagen zijn toegespitst op professionals.

De Chocoa 2018 is een evenement voor chocoladeliefhebbers, handelaars, kopers, kenners en chocolatiers in het volgens de organisatie grootste cacao-distributiecentrum ter wereld. Het gevarieerde programma, bestaande uit talloze subevents, is zowel voor consumenten als professionals aantrekkelijk.

De eerste 3 dagen zijn toegespitst op professionals. Vrijdag 23 en zaterdag 24 februari zijn vooral gericht op de consument, met een Chocolade Festival.

3D-printen in opmars

In de bakkerij is het 3D-printen inmiddels langzaam in opmars aan het komen. Beko Techniek is in 2017 in zee gegaan met het Nederlandse bedrijf byFlow, dat handzame 3D-printers ontwikkelt en levert voor – tot nu toe – kleinschalige prints met voedsel.

Op 22 februari is byFlow aanwezig op de beurs om een tweetal demonstraties 3D-chocolade printen te geven. Bezoekers en deelnemers aan de Chocolatier Masterclasses, die tijdens het evenement worden georganiseerd, kunnen zien hoe de technologie van 3D Food Printing in de praktijk werkt en hoe deze kan worden toegepast in het dagelijkse werk van chocolatiers.

Revolutie in de chocolade-industrie

‘We zijn er zeker van dat 3D-chocolade printen nu al een revolutie is voor de chocolade-industrie. Het is een stap dichterbij de wervelende toekomst voor deze traditie-gebaseerde industrie van chocolade ambacht. Het is gaaf om nu al te kunnen zien hoe zowel chocolatiers als hun klanten enthousiast reageren op deze innovatie en nieuwe kansen die het met zich meebrengt, vooral op het gebied van personalisatie van vormen’, zegt Nina Hoff, CEO van byFlow.

byFlow is een van de weinige bedrijven in de wereld, wiens 3D Food Printer op de markt aanwezig is en al actief wordt gebruikt door chefs, cateraars, chocolatiers en bakkerijen. Chocolade is een van de 50 verschillende ingrediënten die uitvoerig zijn getest voor het printen van eten. Voor de zoete industrie zijn met name ingrediënten zoals verschillende types chocolade, fruitpuree, marsepein, fondant of royal icing sugar erg interessant.

Neemt 3D het werk over van de chocolatier?

Welke  positie gaat de 3D-printer nu eigenlijk innemen, naar verwachting?
Hoff antwoordt: ‘We hebben nooit gezegd dat de 3D Food Printer het gehele werk van de ambacht zal overnemen, maar het zal zeker een belangrijke rol gaan spelen in het productieproces, waardoor men vooral extra tijd kan besteden aan het verbreden van hun aanbod in design, smaken en personalisering voor hun klanten.’

Beursinfo

Wanneer: 21 tot en met 25 2018
Waar: Beurs van Berlage, Amsterdam
Kaartverkoop en meer informatie via www.chocoa.nl

 

 

Lees ook: ‘Zelf chocolade maken biedt grote meerwaarde voor bakkerijsector’

Reageer op dit artikel