nieuws

Bienefelt geeft NBA-training Toppraktijk

Nieuws 687

De Nationale Bakkerij Academie (NBA) in Wageningen laat op 12 maart de tweede training Toppraktijk van start gaan. De training is bedoeld voor bakkers die meer willen weten over het kneed- en bakproces.

Bienefelt geeft NBA-training Toppraktijk
Alle aspecten van het kneed- en bakproces worden onder de loep genomen. Foto: NBA

Meer specifiek is de tweede training Toppraktijk bedoeld voor broodbakkers uit ambacht en industrie die hun kennis willen verrijken over grondstoffen, kneden, rijzen, bakken, structuur en smaak. Kwaliteit, kennis, bewustwording en keuzes maken in het bakproces zijn de rode draad door deze training.

Bienefelt geeft les

Meester Boulanger Peter Bienefelt is vier dagen gastheer en verzorgt tevens twee dagen training.

Naast informatie en training over de werking van grondstoffen en het gehele brakproces, delen verschillende toppers uit de branche hun ervaring tijdens deze training.

Peter Bienefelt won in februari de Bakery Masters in Parijs op de Europain.

Alle trainingssessies staan in het teken van de praktijk. Zowel tijdens het bakken als op basis van vooraf gedane bakproeven wordt gekeken naar waar het in de praktijk in het proces fout kan gaan en hoe je dit kunt oplossen.

Lees ook: Winnaar Bakery Masters: ‘Ongelooflijk dat-ie op de schoorsteenmantel staat’

Trainingsdata

Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers, zodat er ruimte is voor vragen en eigen ontwikkeling. Trainingsdata zijn: 12,13,19 en 20 maart 2018.

Nadere informatie is verkrijgbaar via de site, bij André Wijnhorst (0650898946).

Reageer op dit artikel