nieuws

Bekende producten krijgen frisse twist op Belevenisplein Bakkersvak

Nieuws 622

Bekende producten krijgen frisse twist op Belevenisplein Bakkersvak
Tom van de Veen van het Nederlands Patisserie Team geeft een demonstratie. Foto's: Easyfairs

Op de Bakkersvak 2018 kun je je laten inspireren door diverse toppers uit het bakkersvak. Zij verzorgen beide beursdagen op het Belevenisplein interessante demonstraties, workshops en masterclasses binnen het thema ‘klassiekers in een nieuw jasje’.

Het Belevenisplein biedt vooral ruimte en aandacht aan demonstraties van boulangers en patissiers. Dit gebeurt in samenwerking met het Bakery Institute in Zaandam.

Op het Belevenisplein vind je de Pop-up store ‘Nederlandse klassiekers’, die daar wordt ingericht door het Bakery Institute.
In de store zie je bekende brood- en banketproducten in een moderne uitvoering waarvan de achterliggende vaktechniek constant en herkenbaar is.

Pop-up store

Bakery Institute gaat met de bezoekers in gesprek, geeft tips en tricks en beantwoordt vragen. In de pop-up store draait het voornamelijk om smaak met transparantie in grondstoffen, uiterlijk met de juiste vaktechniek en traditionele productiewijze voor een commercieel aantrekkelijk assortiment. Dagelijks tussen 10.00 en 18.00 uur kun je er terecht voor demonstraties met producten als tartelettes tartin en verschillende broodsoorten.

Lees ook: Klassiekers in een nieuw jasje op de Bakkersvak

Patisserie Team

Op het Belevenisplein is ook het Nederlands Patisserie Team te vinden. Het team van hoogopgeleide patissiers met internationale ervaring, die met creativiteit, energie, innovatie en ambitie het patisserievak tot kunst willen verheffen. Het Nederlands Patisserie Team (NPT) wil de branche een goed imago geven en de jeugd enthousiasmeren voor het maken van ambachtelijke, verfijnde patisserie. Tijdens Bakkersvak 2018 toont elk teamlid zijn mooiste creaties op de showtafel. Kijk naar demonstraties door Tom van de Veen, Ramon Huigsloot, Robin Hoedjes, Carlo Midiri, Bart de Gans, Stephan Kemps, Patrick de Vries, Hans Heiloo en Peter Remmelzwaal (zie de schema’s).

Patissier Bart de Gans geeft tijdens Bakkersvak 2017 een demo, die door veel belangstellenden wordt gevolgd.

BoulangerieTeam

Het BoulangerieTeam vertegenwoordigt de ambachtelijke broodbakkerij in de branche en bij de consument.

Het team, dat bestaat uit ervaren boulangers en jong talent verzorgt deze dagen diverse productdemonstraties op het Belevenisplein, die alle in het teken van het thema ‘klassiekers in een nieuw jasje’ staan.

Reken op een frisse twist op alom bekende producten. Op Bakkersvak 2018 zie je demonstraties van Richard Janssen, Mike Onasse, Mark Plaating, Bas Goossen, Roel Tegels en meester boulanger Wietse Schiere.

Lees ook: Programma Bakkersvak 2018 bekend

Reageer op dit artikel