nieuws

Bakery Institute organiseert kennisdebatten

Nieuws

Bakery Institute organiseert kennisdebatten

Een sterkere bakkerijbranche. Dat is wat het Bakery Institute voor ogen heeft met kennissessies op het Summa College in Eindhoven en het Horizon College in Heerhugowaard. Centraal staat de vraag: hoe krijgen we grip op de hele keten van graan tot brood?

Ondernemers, bakkers, praktijkbegeleiders, studenten en andere geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan het kennisdebat van het Bakery Institute (BI) en het Horizon en Summa College, op respectievelijk 21 en 23 maart 2018.

Grip op de keten

Hoe krijgen we grip op de hele keten van graan tot brood, is de kernvraag van het kennisdebat dat het BI in Zaandam aanjaagt. ‘Hoe doen we dat? Door de sleutelfiguren elkaar te laten ontmoeten en kennis te delen’, aldus directeur Tamara Hoogerwaard van het BI. Het doel van de kennissessies is enerzijds om de kennis van grondstoffen en processen te vergroten, anderzijds om de molenaar, leerling en bakker met elkaar samen te laten werken.’

Die sleutelfiguren zijn studenten, bakkers, ondernemers, praktijkbegeleiders en docenten. Speciaal uit Frankrijk laat het BI Olivier Coquelin overkomen.

Olivier Coquelin en François Brandt

Olivier Coquelin

De studenten en docenten gaan onder leiding van Coquelin, die proefbakker is bij Moulin Suire, en François Brandt, docent bij Bakery Institute, eerst anderhalve dag aan het werk met een variëteit aan producten, gemaakt van biologisch meel en bloem.

Tijdens de kennissessie delen de studenten en docenten en public allerlei feiten over de grondstoffen, zoals het gezondheidsaspect en de invloed ervan op het milieu. Ook vertellen zij hoe ze het werken met een vertraagd rijsproces en desem.

Stellingen tijdens de sessies

Om de discussie aan te zwengelen, worden stellingen geponeerd als:

× Als je werkt met pure grondstoffen, wordt vakmanschap nog belangrijker

× Mijn klant is niet op zoek naar transparantie over mijn producten

× Werken met bio, dat is toch alleen maar kostbaar en gedoe.

 

Wie is wie?

François Brandt is docent bij Bakery Institute en meervoudig kampioen boulangerie en patisserie.

Bakery Institute is een particuliere opleiding voor een ieder die zich wil ontwikkelen in het bakkersvak. Jonge bakkers, zij-instromers, carrièreswitchers kunnen er terecht voor bijscholing en omscholing. Bakery Institute heeft als motto ‘Pak je voorsprong vanuit je oorsprong’. Dat wil zeggen: ga terug naar het beheersen van de basis in vaktechnieken en grondstoffen.

Wanneer?

Woensdag 21 maart: 14.00 tot 16.30 uur te Horizon College Umbriellaan 2, 1702 AJ Heerhugowaard.
Vrijdag 23 maart: 14.00 tot 16.30 uur te Summa College, Sterrenlaan 10, 5631 KA, Eindhoven

Deelname is kosteloos

Deelname is kosteloos en een investering van Moulin Suire, Bakery Institute en Summa College en Horizon College ten behoeve van een sterkere bakkerijbranche. De kennissessies worden afgesloten met een proeverij en borrel.

Aanmelding

Aanmelden kan tot uiterlijk 1 maart door een mail te sturen naar info@bakeryinstitute.nl onder vermelding van het aantal personen. Het aantal plekken is beperkt.
Nadere informatie is verkrijgbaar bij het Bakery Institute.

Reageer op dit artikel