nieuws

Tom Duijndam wint Lekkerste Broodje Anders

Nieuws 648

Tom Duijndam maakt het Lekkerste Broodje Anders van Nederland. Duijndam won op de Horecava met ‘Billy’s Burger’ de vakwedstrijd Lekkerste Broodje Anders.

Tom Duijndam wint Lekkerste Broodje Anders
De overall-winnaar Tom Duijndam geflankeerd door Said Belhamadi (l) en Cindy van Tienen. Foto: Tamara Verheij

Tom Duijndam, werkzaam bij Firma Van Buiten in Delft, wint de wedstrijd Lekkerste Broodje Anders met Billy’s Burger. De vakjury prees het winnende broodje vanwege de heerlijke smaak en het enthousiasme waarmee het is gemaakt.

De spanning was te snijden op het podium, waar de 15 deelnemers in een tijdbestek van steeds 8 minuten hun creaties moesten neerzetten. Daarbij hadden ze hulp van hun begeleiders, maar de deelnemers moesten wel zelf het voortouw nemen.

De jury had een moeilijke maar dankbare taak.

De wedstrijd Lekkerste Broodje Anders is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden die op de Horecava plaatsvinden. Deze specifieke wedstrijd is bedoeld voor horecapersoneel met een beperking tot de arbeidsmarkt.

Vijf identieke broodjes

De deelnemers kregen de opdracht om live op het podium 5 indentieke broodjes te maken, die vervolgens voor hun ogen door de vakjury zijn geproefd en beoordeeld.

De jury lette op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral een uniek en spraakmakend karakter van het broodje maakte het verschil.

De top 3

 De volledige top 3 van het Lekkerste Broodje Anders:

#1: Tom Duijndam – Billy’s Burger

#2: Said Belhamadi – Magisch Marrakech

#3: Cindy van Tienen – Boerenbol

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 15 deelnemers deel. De vakwedstrijd om het Lekkerste Broodje Anders is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos, Carl Siegert en Lebo Kaas. De wedstrijd is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava.

Bekijk ook de video met Siad in actie 

Horecava – wedstrijd Lekkerste Broodje Anders in volle gang

Reageer op dit artikel