nieuws

’t Stoepje haalt 15.000 euro op voor War Child

Nieuws 726

Bakkerij ‘t Stoepje heeft 300.000 vredeskrentenbollen verkocht tijdens de #saypeace-campagne van War Child. De marktbakkers van ’t Stoepje haalden een bedrag van 15.000 euro op voor kinderen in oorlogsgebieden.

’t Stoepje haalt 15.000 euro op voor War Child
War Child-directeur Tjipke Bergsma (l) neemt de cheque in ontvangst van marktbakker Coert Westerink en formulemanager 't Stoepje Pierre Fleuren. Foto: 't Stoepje

Het bedrag dat de marktbakkers van ’t Stoepje ophaalden voor is vandaag overhandigd aan de directeur van War Child, Tjipke Bergsma. Dat gebeurde op de markt in Putten, waar vanzelfsprekend ook de vredes-krentenbollen op het menu stonden.

Vredesmaand

Een maand lang hebben de bakkers van ‘t Stoepje campagne gevoerd in samenwerking met War Child. Onder de slogan ‘Je bent géén krent als je voor vrede bent’ hebben zij per verkochte krentenbol een donatie van 5 cent gedaan. Daarnaast riepen ze hun klanten op om mee te doen met de #saypeace-campagne, waarin de deelnemer een selfie moest maken met een speciale #saypeace-broodclip die vast zat aan de krentenbollenzak. De interactie tussen de traditionele marktkoopman, social media en de klant was bijzonder.

Hulp aan 156 oorlogskinderen

Tjipke Bergsma, directeur War Child: ‘Dankzij de geweldige inzet van de marktbakkers, kan War Child maar liefst 156 oorlogskinderen een jaar lang ondersteunen. War Child helpt wereldwijd in veertien landen oorlogskinderen met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen. Daardoor kunnen zij weer contact maken met andere mensen en bouwen zij zelfvertrouwen op. Dat is echt hard nodig als je ziet wat deze kinderen vaak voor vreselijke dingen hebben meegemaakt.’

>> Bakkerij ’t Stoepje voert actie voor War Child

Over Bakkerij ’t Stoepje

Bakkerij ’t Stoepje is opgericht in 1979 en is een van de bekendste en grootste franchiseformule in brood en banket op de markt. De bakkers van ‘t Stoepje staan op meer dan 600 markten in Nederland. Dagelijks bieden zij vers brood en koeken aan.

 

Reageer op dit artikel