nieuws

Peter Bienefelt in startblokken voor Bakery Masters

Nieuws 1722

Peter Bienefelt in startblokken voor Bakery Masters
Coach Hans Som overlegt met Peter Bienefelt tijdens de Coupe du Monde de la Boulangerie 2016. Foto: BT

De prestigieuze Bakery Masters in Parijs gaat komend weekeinde van start. Meester Boulanger Peter Bienefelt vertegenwoordigt Nederland. Hij komt maandag 5 februari in actie. Bakkerswereld doet verslag en zal een dag later ook bij de prijsuitreiking zijn.

Peter Bienefelt is geselecteerd voor Bakery Masters door eerdere goede prestaties bij de Coupe Louis Lesaffre (voorronde WK) in 2015 en de Coupe du Monde de la Boulangerie in 2016. De Meester Boulanger komt uit in de categorie broodspecialiteiten. Hans Som, coach van het BoulangerieTeam staat hem bij.

Hoogste haalbare

Ook de tegenstanders zijn geselecteerd op basis van hun goede prestaties tijdens diverse wedstrijden. Het niveau is dan ook bijzonder hoog in Parijs. ‘Iets hogers is er niet. Dit is het hoogste Internationale podium waar je als individu aan kan meedoen’, zegt Bienefelt in het januarinummer van Bakkerswereld. ‘Het gaat een zware wedstrijd worden’, geeft hij aan. ‘maar ik ga er alles aan doen om op te vallen in Parijs.’ Zijn tegenstanders komen uit Taiwan, Japan, Canada, Australië en Turkije.

De opdrachten voor de deelnemers

Tijdens de wedstrijd bakt iedere kandidaat een aantal standaard wedstrijdproducten, zoals de Franse baguettes, sierstokbroden, harde broodjes en desembroden. Daarnaast worden er producten gemaakt waaraan de kandidaat zijn eigen twist kan geven: een brood uit eigen land, een brood met de ‘wow-factor’ en de ‘Bake & Dine’-opdracht waarbij een broodconcept is bedacht dat centraal staat tijdens het diner.

 

>>Lees ook: Programma Europain 2018 staat bol van veranderingen

>>Lees ook: Bakkerswereld organiseert lezersreis naar Europain 2018

Reageer op dit artikel