nieuws

Opleidingswinkel Bakery Institute wordt KISS Bakery

Nieuws 1161

De opleidingswinkel van Bakery Institute in Zaandam gaat zelfstandig verder onder de vlag van KISS Bakery. Deze wordt geleid door Jaco Schippers en Jaap Molenaar.

Opleidingswinkel Bakery Institute wordt KISS Bakery
Afbeelding: Bakery Institute

Onlangs openden zij een eerste vestiging in de Albert Heijn XL Zaandam. De voormalige winkel van Bakery Institute is de tweede vestiging.

‘Begonnen met een broodkar bij de achterdeur’

Tamara Hoogerwaard, directeur van Bakery Institute: ‘Bakery Institute heeft niet de ambitie om een commerciële winkel te runnen. De winkel is begonnen met een broodkar bij de achterdeur. Met veel inspanning en plezier groeide het uit tot een zelfstandige winkel waar oud-studenten functioneel kunnen zijn en eigen productie kunnen draaien. Het opleiden van goede vakmensen is altijd onze hoofddoelstelling geweest. Dit gebeurt bij voorkeur niet alleen in Zaandam maar bij bakkers in het land.’

De winkel aan de Westzijde in Zaandam. Foto: Diederik van der Laan

‘We ontwikkelen een stagetraject’

‘We zijn dan ook bezig om een stagetraject te ontwikkelen voor onze 9-weekse opleiding voor carrièreswitchers‘, gaat de directeur verder. ‘Het is voor ons erg belangrijk dat we oppikken wat er speelt in de markt.’

De functie die de winkel van oorsprong had, namelijk het verkopen van het brood van de leerlingen, blijft behouden. Het brood uit de les wordt afgenomen door KISS Bakery.

Lees ook: Directiewisseling Bakery Institute

Reageer op dit artikel