nieuws

Live gesprek over allergenen en etikettering: donderdag om 13 uur

Nieuws 1136

Live gesprek over allergenen en etikettering: donderdag om 13 uur

Nederland Voedselland organiseert morgen een live gesprek over voedselovergevoeligheid en allergenen tussen diëtist Sacha Visser en Dutch Spices-directeur Thédor van der Vleuten. Waar gaat het mis in de etikettering?

Het live gesprek dat Nederland Voedselland organiseert over allergenen vindt plaats van 13 tot 13.20 uur. Dat gebeurt op de facebookpagina van de organisatie.

Foute etikettering

De aanleiding voor het gesprek is de toename van recalls als gevolg van met name foutieve etikettering. Verkeerd management van allergenen is de voornaamste reden voor deze recalls, aldus Nederland Voedselland. De centrale vragen in het livegesprek zijn: hoe kan etikettering beter en waar heeft de allergische consument vandaag de dag behoefte aan?

Sacha Visser is als diëtist gespecialiseerd in voedselovergevoeligheid. Wekelijks houdt zij spreekuur in Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem en beantwoordt ze online vragen over voedselovergevoeligheid voor Stichting Voedselallergie en de Cyberpoli. Waar ze het voor doet: ‘Zorgen dat de kwaliteit van leven van mensen met een voedselovergevoeligheid verbetert. Dat doe ik door ze hulpmiddelen te bieden.’

Dutch Spices – allergeenvrije kruiden

Thédor van der Vleuten is directeur van Dutch Spices. In 2011 was hij  betrokken bij wellicht de grootste innovatie van zijn carrière tot dan toe: de oprichting van Dutch Spices, een zusterbedrijf van Epos dat allergeenveilige kruiden- en specerijenmixen, marinades en sauzen produceert. ‘We realiseerden ons dat als je allergeenveilige producten niet in een aparte fabriek maakt, je het eigenlijk niet kunt waarmaken.’ Het bedrijf levert ook specifieke ingrediënten voor de bakkerij.

Live meepraten

Ondernemers en hun medewerkers die geïnteresseerd zijn in deze materie worden uitgenodigd morgen in te schakelen en mee te chatten. ‘We zenden uit rond lunchtijd in de hoop dat veel mensen live kunnen aanschuiven.’ De uitzending is naderhand ook nog terug te kijken op de website van Nederland Voedselland en op Facebook.

Reageer op dit artikel