nieuws

Jeroen Goossens en Ruben van Trigt winnen Dobla Pastry Battle

Nieuws

Jeroen Goossens en Ruben van Trigt winnen Dobla Pastry Battle
De vuist omhoog! Jeroen Goossens en Ruben van Trigt winnen Dobla Pastry Battle.

Top-patissier Jeroen Goossens heeft met zijn leerling Ruben van Trigt de Dobla Pastry Award gewonnen. De battle werd ‘uitgevochten’ op de Horecava in de RAI in Amsterdam.

De tweede prijs ging naar Gert van der Heijden & David de Jong  van Het Roode Koper in Ermelo. De derde prijs is voor Henrik Wullems & Roelof Vuijk van Landwaart Culinair & Patisserie Jarreau.

De spanning was te snijden bij The Battle om de Dobla Pastry Award in de gezamenlijke stand van Dobla en het Gastronomisch Gilde op de laatste dag van de Horecava in Amsterdam.

Tot tranen toe geroerd

Jeroen Goossens was tot tranen toe geroerd toen hij en Ruben van Trigt uiteindelijk hoorden dat zij de eerste Dobla Battle editie Nederland wonnen. ‘Het is geweldig, maar het gaat niet zomaar’, aldus Goossens, die een jaar lang ‘The Belt’ mag dragen, de gouden medaille.

De friandises van het team Goossens-Van Trigt.

Goossens hoopt dat hij heeft laten zien dat meedoen aan wedstrijden kan helpen het niveau van de patisserie in Nederland omhoog te krijgen. ‘Ik hoop dat ik heb laten zien dat dit Meesterwaardig is.’

Dobla wil patisserie op de horeca-kaart zetten

Patisserie stevig op de horeca-kaart zetten is het doel van Dobla om deze competitie te organiseren. ‘Want in de horeca kan veel meer worden gedaan met patisserie’, zegt Harm Jansen van Dobla. ‘Het is het slotakkoord van een prachtig diner, daar hoort een dessert bij. Op deze beurs willen we daar meer aandacht voor vragen en dat doen we door niet de minste kandidaten op het podium te vragen.’

Zeven koppels van leermeester-leerling zijn de patissiers – die voornamelijk uit de horeca voortkomen – zijn donderdag aan de slag geweest met drie opdrachten in drie rondes om uiteindelijk de titel ‘The Dobla Pastry Battle Champion Edition NL 2018’ in de wacht te slepen. De opdrachten waren Saint Honoré, Friandises en een Black Box-opdracht.

 

Foto's

Reageer op dit artikel