nieuws

Interesse voor vernieuwing kenmerkt Horecava 2018

Nieuws 636

Interesse voor vernieuwing kenmerkt Horecava 2018
Bezorging per drone trok de interesse. Foto: Horecava

De 62ste editie van de Horecava heeft haar thema ‘Proef de Toekomst’ waargemaakt. Maar liefst driekwart van de bezoekers gaf aan Horecava 2018 vernieuwender te vinden ten opzichte van de vorige editie.

De Horecava 2018 stond bol van nieuwe initiatieven waaronder toekomsttrends in het Innovation & TrendLAB, meerdere pop-up restaurants, nieuwe wedstrijden en de extra Fast Casual On the Move hal. De laatste speelde in op de veranderende consumentenvraag naar gemaksconcepten. Maar liefst tweederde van de bezoekers bezocht deze hal.

Nieuwe producten

Driekwart van de bezoekers gaf aan naar de beurs te komen voor nieuwe producten, diensten en technologieën. Gezien de eerste reacties van bezoekers heeft de Horecava 2018, gehouden van 8 tot en met 11 januari in RAI Amsterdam, hier ruimschoots aan voldaan.

Meer belangstelling uit retail

In totaal bezochten 66.444 professionals de nationale vakbeurs. Dat is 2% meer dan in 2017. Opvallend is de groei van nieuwe bezoekers. Een deel hiervan is afkomstig van speciaalzaken, waaronder de brood- en banketbakkerij en chocolaterie. Retail richt zich steeds meer op horeca en dat is zichtbaar in het bezoekersprofiel. Het beslissingsniveau van de bezoeker is in vergelijking met voorgaand jaar gelijk gebleven.

Ook op de Horecava is de belangstelling voor 3D-foodprinting groot.

Vernieuwend concept

De Horecava is inmiddels zo omvangrijk dat meerdaags bezoek aan te raden is. Twee keer zoveel bezoekers bezochten de beurs dan ook meerdere dagen. De positieve reacties van bezoekers onderstrepen dat de Horecava hen inspireert. Enkele reacties: ‘Constructief en goed aanbod van mogelijkheden voor vernieuwing en toepassing.’, ‘De Horecava was inspirerend, uitdagend en verrassend. Een geweldige plek om jaarlijks nieuws te proeven.’

> Horecava – Volop innovaties zien én proeven

Positieve vibe

Deze positieve vibe ziet ook Luuk Scholte, beursmanager Horecava: ‘Het gaat goed in de horeca. Dat zie je op de beurs met de komst van nieuwe onderdelen en doelgroepen. Daarmee bieden we niet alleen een compleet beeld voor de Nederlandse horecaprofessionals, maar weten we hen ook te verrassen. Goed om te horen dat bezoekers zien dat er grote stappen gezet zijn in vernieuwing van het event. Ook van exposanten is de respons heel positief.’

Horecava 2019

De volgende Horecava vindt plaats van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari 2019 in RAI Amsterdam. Meer informatie over de Horecava is te vinden op www.horecava.nl. Horecava is ook te volgen op Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn en Youtube

Reageer op dit artikel