nieuws

Horecava – wedstrijd Lekkerste Broodje Anders in volle gang

Nieuws 693

De wedstrijd om het Lekkerste Broodje Anders is in volle gang op de Horecava in de RAI in Amsterdam. Deelnemers met een beperking tot de arbeidsmarkt strijden om de mooiste en smakelijkste belegde creaties. ‘Ander’ karakter Opdracht van de vakwedstrijd Het Beste Broodje Lekker Anders, zoals de wedstrijd officieel heet, is het ter plaatse bereiden […]

Horecava – wedstrijd Lekkerste Broodje Anders in volle gang
De kandidaten mogen direct na het maken van het broodje vertellen waarom ze kozen voor hun creatie.

De wedstrijd om het Lekkerste Broodje Anders is in volle gang op de Horecava in de RAI in Amsterdam. Deelnemers met een beperking tot de arbeidsmarkt strijden om de mooiste en smakelijkste belegde creaties.

‘Ander’ karakter

Opdracht van de vakwedstrijd Het Beste Broodje Lekker Anders, zoals de wedstrijd officieel heet, is het ter plaatse bereiden en serveren van vijf identieke broodjes. Het ‘andere’ karakter schuilt ‘m in het feit, dat deze categorie specifiek bedoeld is voor horeca-medewerkers met een arbeidsbeperking.

De eisen

De kandidaten moeten maken:

5 identieke creaties

in maximaal 8 minuten

maximale verkoopprijs: € 11,00

maximale kostprijs: € 3,75

 

In 2017 won Philip van der Sar van Stads-Koffyhuis in Delft. Zijn broodje ‘Flipse’ was volgens de jury mooi in balans, waardoor de smaak van het broodje prima tot zijn recht kwam. Onder andere gedroogde Nederlandse tomaten voorzagen de ‘Flipse’ van haar frisse smaak. Opdracht bij ‘Lekker Anders’ is het live op de bühne bereiden en serveren van vijf identieke broodjes. Gezondheid en calorieën worden bij de beoordeling door de jury meegewogen.

Foto's

Reageer op dit artikel