nieuws

Horecava – Volop innovaties zien én proeven

Nieuws

Horecava – Volop innovaties zien én proeven
De snackvarianten van Dobla. Foto's: Wendy Noordzij

Tijdens de Horecava 2018 zijn ook op woensdag veel innovaties te zien én te proeven. Bakkerswereld is weer aanwezig en maakt een kort beursverslag en een foto-impressie.

Chocoladebeleving bij Dobla

Chocoladebeleving staat centraal op de stand van Dobla. Het bedrijf toont een aantal bijzondere innovaties, zoals Donut & Cookie Toppers, Chocolate Fries en Pisa cups. De Donut & Cookie Toppers zijn verkrijgbaar in veel verschillende designs en kunnen daardoor de koekjes en donuts een bijzondere boodschap meegeven. De Chocolate Fries worden gemaakt van witte Belgische chocolade en een zoute karamel crunch. Ze zijn zeer gemakkelijk te maken en kunnen zowel in grote zakken als in uitdeelzakjes worden gepresenteerd. De chocolade Pisacups, die gemaakt zijn van donkere chocolade, zijn zeer geschikt voor originele Sundae Sensations. Deze ijsjes bestaan uit Pisacups met yoghurtijs en een topping met chocosprinkles en nootjes.

Kokosmakroon 2.0

Een ander bijzonder product waarmee ambachtelijke bakkers zich kunnen onderscheiden zijn Cocoballs, een moderne variant op de kokosmakroon. De Cocoballs worden gemaakt van 100 procent kokos, waaraan honing, suiker en eiwit en een beetje citroenzuur wordt toegevoegd. Ze kunnen kant-en-klaar worden geleverd door Madame Cocos, maar dit bedrijf verkoopt ook de ingrediënten. De Cocosballs zijn in zes verschillende smaken verkrijgbaar: naturel, witte chocolade, bruine chocolade, rum rozijnen en gember peper en uiteraard kan een bakker ook zijn eigen varianten maken.

Filodeeghapjes van Griekse afkomst

Greek Food Company introduceert Griekse filodeegproducten in Nederland. Deze producten kom je volgens directeur Apos Themelakis op iedere straathoek in Griekenland tegen, maar waren tot voor kort in Nederland niet verkrijgbaar. Het Griekse filodeeg onderscheidt zich door de goede Griekse deegcultuur, die niet te droog en niet te nat is en de Griekse graansoorten, legt Themelakis uit. Het filodeeg is volgens hem uitstekend te combineren met onder meer feta, spinazie en gehakt.

Volkomen volkoren van Carl Siegert

Noviteit van Carl Siegert is het de Oldenheimer: een biologisch zuurdesem brood van 100 procent volkoren tarwe met toevoeging van lijnzaad, zonnebloempitten en havervlokken. Het brood, dat heel voedzaam en vullend is, is heel geschikt als begeleidend brood bij voorgerechten, soepen en salades en ook zeer geschikt als lunchbrood. Door de Oldenheimer dwars door te snijden kunnen meerdere broodjes in één keer worden belegd.

Croisti van Beko slaat aan

De croisti – het nieuwe Beko-product dat de tosti en de croissant combineert – slaat aan bij de bezoekers van de Horecava. Die conclusie trekt baktechnisch adviseur Michel Schröder van Beko Groothandel na drie beursdagen. ‘Bezoekers zijn gigantisch positief over deze tosti van croissantdeeg. Vooral vanwege het feit dat er meer ‘bite’ aan zit dan aan een reguliere croissant en je er zowel een zoete als een hartige touch aan kunt geven. De croisti is absoluut een smaakmaker op de Horecava!

Foto's

Reageer op dit artikel