nieuws

Horecava – Van Strien richt pijlen op foodservicemarkt

Nieuws 642

Banketbakkerij Van Strien lanceert op de Horecava vier innovaties gericht op foodservice: voorverpakte koffiekoekjes en snacks, bake-off American Cookies, luchtige Franse kaassoezen en gezonde koeken voor tussendoor.

Horecava – Van Strien richt pijlen op foodservicemarkt
Van Strien lanceert maar liefst vier nieuwe producten op de Horecava.

Van Strien, het familiebedrijf uit Oud-Beijerland, dat tot nu toe vooral traditionele bakkerijen en retail beleverde, heeft de ambitie om te groeien in dit marktsegment. Om deze reden geeft Van Strien voor het eerst acte de présence op de Horecava.

Voorverpakte koffiekoekjes

Speciaal voor de horeca presenteert Van Strien een lijn voorverpakte koffiekoekjes (waaronder enkele soorten biologische/fairtrade koekjes) en enkele voorverpakte hartige snacks. ‘Deze zijn met name bedoeld voor de betere horeca’, zegt Marcus Takacs van Van Strien. ‘We zien dat de wereld van de foodservice groeit; met producten als deze willen we hierop inspringen.’

Het bedrijf, dat vooral bekend is om haar zoete en hartige koekjes en slagroomsoesjes, komt daarnaast met bake-off Amerikan Cookies, in de smaken chocolate chip en oatmeal & raisin. ‘Deze leveren we als diepvriesproduct aan bij de horeca. Na een kleine twintig minuten afbakken, kunnen deze warm worden geserveerd. Op en top beleving dus.’

Van Strien maakt kaassoes voor bij de borrel

Een ander nieuw product van Van Strien is de Gougère, een luchtige Franse kaassoes voor bij de borrel. Deze soesjes zijn gemaakt van een traditioneel kookbeslag van roomboter en verse eieren en op smaak gebracht met Emmentaler kaas. Voor een optimale smaak moeten ze kort worden opgewarmd in de oven. ‘De Gougères zijn in Frankrijk al lange tijd een hit; we zijn benieuwd hoe de Nederlandse markt dit oppakt.’

Gezonde tussendoortjes

Daarnaast springt het bakkersbedrijf in op de groeiende behoefte aan gezonde tussendoortjes met de Bakes Goodness-koeken van Handmade by van Strien. Dit zijn koeken die  minder suiker bevatten dan veel andere tussendoortjes zoals muesli- of fruitrepen. ‘Deze koeken zijn heel geschikt om bijvoorbeeld te verkopen in scholen en sportkantines.’

Bekijk ook de video ‘Bakkerswereld op Horecava’

Foto's

Reageer op dit artikel