nieuws

Horecava – Thomas Rijsbergen wint wedstrijd Lekkerste Wafel

Nieuws

Horecava – Thomas Rijsbergen wint wedstrijd Lekkerste Wafel

Thomas Rijsbergen van Hotel van Oranje in Noordwijk heeft met zijn Kokoswafel de wedstrijd Lekkerste Wafel gewonnen tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam. Dit was de laatste wedstrijd van de Stichting De Lekkerste Wedstrijden dit jaar.

Volgens juryvoorzitter Martijn Rosink lag de kwaliteit van de bereide wafels dicht bij elkaar. ‘De wafels smaakten allemaal uitstekend en daardoor maakte vooral de topping het verschil.’ De winnende wafel is volgens hem heel breed inzetbaar. ‘Het is een heerlijke snack, die ook heel geschikt is als dessert. Het is echt iets speciaals.’

Tweede en derde prijs

Jeroen Mulder van Vive la Crèpe uit Warnsveld behaalde de tweede prijs met zijn Wafel Toffe Peer en derde werd Peter van Dierendonck van Thearoom Petrus & Paulus met zijn Zoete Zonde.

Andere deelnemers waren: Rob Weijers van De Heikamp in Ruurlo met de Wonka Tonka Wafel, Tamara Tomic van Délices d’Anvers uit Antwerpen met de Partywafel Délices d’Anvers, Willy Mahaudens van Willy Vanilli Shop uit het Belgische Aartselaar met de Klassieke Belgische Wafel, Peter Stevens van Amorange uit Merelbeke met de Amandel Twister, Thomas Cuyvers van Sterkstokers uit Sint-Lentaarts met Elixir Wafel, Erik Hopman van Sweet Taste of Holland uit Weert met Banana Toffe Wafel en Marc van Caenegem van Willy Vanilli Concepts met de Fruitlolly.

Ruime doelstelling

Opdracht van de vakwedstrijd was het live bereiden en presenteren van drie identieke zoete wafels. ‘We hebben met opzet de doelstelling van de wedstrijd heel ruim gehouden’, legt Bernd Beekman namens de Horecava uit. ‘De tien deelnemers krijgen 10 minuten de tijd om drie identieke zoete wafels te bereiden, waarbij de vorm en de soort niet uitmaakt.’

De strijd om de Lekkerste Wafel is één van de jongste vakwedstrijden van de Horecava. De wedstrijd is drie jaar geleden ingevoerd nadat het NK pannenkoekenbakken was gestopt. ‘Deze wedstrijd organiseerden wij in samenwerking met Koopmans Professioneel. Als alternatief hebben we samen besloten om een wafelwedstrijd gehouden, mede vanwege het feit dat de ambachtelijke wafel steeds vaker in de Nederlandse horeca wordt gesignaleerd’, aldus Beekman.

 

Lees ook: Tom Duijndam wint Lekkerste Broodje Anders

Foto's

Reageer op dit artikel