nieuws

Horecava – Pandriks Bake Off ziet kansen in bio

Nieuws

Horecava – Pandriks Bake Off ziet kansen in bio
Het team van Pandriks op de Horecava.

Bio is booming, volgens Pandriks Bake Off. Het Drentse bedrijf zet daarom haar nieuwe biologische bake-off segment in de spotlights tijdens de Horecava. Via Beko zijn de desemproducten uit de BIO-lijn ook beschikbaar voor bakkers.

Het biologische desemassortiment van Pandriks bestaat uit elf verschillende soorten kleinbrood, baguettes en batards, die ingevroren worden geleverd en zes tot acht minuten moeten worden afgebakken in de oven.

‘Biologische voeding maakt enorme groei door’

‘We hebben besloten een apart bio-segment in het leven te roepen vanwege de enorme groei die biologische voeding doormaakt.  Vooral in Duitsland, waar we een eigen biologische bakkerij hebben en wat een belangrijke markt voor ons is’, zegt Henk Kroesen van Pandriks Bake Off.

Het biologische desembrood van Pandriks onderscheidt zich volgens Kroesen door het feit dat dit betaalbaar en lekker is. ‘Vaak hoor je het vooroordeel dat biologisch brood niet lekker zou zijn. Ons desembrood onderscheidt zich door zijn volle smaak. Deze smaak komt voort uit ons productieproces: we hebben een eigen molen, waar we ons meel malen, voegen veel water toe en het product krijgt 24 uur de tijd om te rusten. Daarnaast wordt het brood meteen ingevroren, waardoor het op en top vers blijft.’

Volgens Kroesen is er vanuit de horeca veel belangstelling voor de bio-producten. ‘Maar ook bakkers zijn geïnteresseerd. Om deze reden is een aantal van onze biologische desemproducten ook verkrijgbaar via Beko.’

Wereld aan brood

Ook het speciale Ambient broodpresentatiemeubel in de stand van Pandriks springt in het oog. ‘Dit meubel, dat we zelf hebben gebouwd en ontwikkeld, onderscheidt zich door het feit dat je ook op een beperkt aantal vierkante meters een optimale versbeleving kunt realiseren’, zegt Kroesen. ‘Hoewel we maar zes verschillende broodjes hebben uitgestald, is toch sprake van een ‘wereld aan brood’. Een maximale broodbeleving dus!’

Lees ook: Pandriks richt zich op Duitse markt

Reageer op dit artikel