nieuws

Eerste Amsterdamse taartopmaakwedstrijd start 21 februari

Nieuws 726

Hubertus & Berkhoff, middelbare school in Amsterdam voor Horeca, Brood & Banket en Recreatie, organiseert dit jaar de eerste Amsterdamse Taartopmaakwedstrijd. Doel is leerlingen uit groep 7 en 8 te enthousiasmeren voor het bakkersvak.

Eerste Amsterdamse taartopmaakwedstrijd start 21 februari
Banketbakker Cees Holtkamp - hier aan de slag met Moskovische tulband, geeft leiding aan de jury. Foto: Roel Dijkstra

Het is de eerste Amsterdamse taartopmaakwedstrijd die Hurbertes & Berkhoff organiseert. De wedstrijd vindt steeds plaats van 15.00-17.00 uur, met de eerste ronde op woensdag 21 februari, de halve finale op 7 maart en de finale op 21 maart.

Cees Holtkamp leidt jury

De creaties worden beoordeeld door een jury van top-patissiers, onder voorzitterschap van Cees Holtkamp van de bekendste banketbakkerij van Amsterdam. De jury let op originaliteit, creativiteit, netjes werken, hygiëne en tijd (lukt het binnen de anderhalf uur).

Hubertus & Berkhoff, ook wel ‘De lekkerste school van Nederland’ genoemd, organiseert deze wedstrijd voor groep 7 en 8 kinderen in Amsterdam en omstreken om ze te enthousiasmeren voor het creatieve bakkersvak.

In teken Sport & Spel

Het taartje dat de kinderen mogen versieren heeft een diameter van 15 cm en zal gevuld worden met ‘crème au beurre’. Het taartje wordt zo aangeboden dat het klaar is voor de decoratie. De kinderen kunnen hun eigen creativiteit inzetten op de decoratie.

De creatie moet in het teken staan van het thema Sport & Spel. Er zullen materialen aanwezig zijn om de creaties te maken. Belangrijk is dat alles op de taart eetbaar is. De taartjes moeten binnen 1,5 uur kunnen worden opgemaakt. Alle groep 7- en 8-leerlingen uit Amsterdam en omstreken mogen meedoen.

Wisselbeker

De winnende leerling zal een wisselbeker krijgen en een aandenken voor deelname aan de wedstrijd. En natuurlijk iets lekker voor het hele gezin. Tijdens de wedstrijd is er drinken en wat lekkers aanwezig voor de kandidaten. De ouders kunnen in het Grand Café van de school plaatsnemen en af en toe even kijken hoe het gaat.

De jury

Enthousiastelingen uit Amsterdam en omstreken kunnen zich tot 5 februari aanmelden via het aanmeldingsformulier op onze website www.hubertusberkhoff.nl. Op de website is ook een informatieboekje te vinden met meer informatie en recepten om mee te oefenen. De wedstrijden vinden plaats op de school: Betuwestraat 29, 1079 PR Amsterdam (vlakbij Rai).

Waarom deze wedstrijd?

‘Met een jarenlange traditie als leerschool voor horeca, bakkerij en recreatie noemen wij onszelf ook wel ‘De lekkerste school van Nederland’, laat woordvoerster Fadoua Zaghdoud weten. ‘We hopen dat hiermee een nieuwe traditie is geboren, want vakmanschap staat bij ons centraal. Zo hebben we ook masterclasses voor onze leerlingen in de bovenbouw die extra uitgedaagd willen worden en doen we elk jaar mee aan de regionale en landelijke culinaire vakwedstrijden.’

Reageer op dit artikel