nieuws

De Bakkers Lamers stellen opvolging veilig

Nieuws 1978

De Bakkers Lamers in Heesch en omgeving hebben de toekomst voor hun bedrijf veilig gesteld. Het familiebedrijf heeft er sinds deze maand twee eigenaren bij: Dennie Verhagen en Melvin Snellen.

De Bakkers Lamers stellen opvolging veilig
Het team Lamers: Dennie en Harm (boven), Melvin, Lizzy, Ilse, Bart en Albertine (vlnr). Foto: FB

De Bakkers Lamers is al jaren een gevestigde naam in Oss, Heesch en omgeving. Lizzy, Bart, Harm en schoondochter Ilse Lamers staan aan het roer van het door hun (schoon)ouders opgerichte bedrijf. De nieuwe mede-eigenaren Dennie Verhagen en Melvin Snellen werken respectievelijk 20 en 15 jaar bij De bakkers Lamers en worden nu ingewerkt in het ondernemerschap.

Continuïteit waarborgen

Volgens Lizzy Lamers-Green dacht de familie Lamers al een aantal jaar na over een toekomstige opvolger, zo vertelt zij aan de lokale media en op facebook.  ‘Zoals je bij veel bakkers ziet zijn er vijftigers of veertigers die aan het roer staan en in onze familie verwachten we geen opvolgers. Om de continuïteit te waarborgen, zijn we na gaan denken over andere opvolgers.’

Eerst in eigen bedrijf kijken

Voor de opvolging zijn de ondernemers eerst in het eigen bedrijf gaan kijken. Dennie (leidinggevend bij het brood) en Melvin (bij het banket) kwamen daarbij direct naar voren als geschikte kandidaten. Lizzy Lamers: ‘Zij zijn twee heel enthousiaste collega’s die er alles voor over hebben om het bedrijf te leiden. Samen met hen bundelen we onze krachten om het bedrijf nog sterker te maken en voor de toekomst te waarborgen.’

Twee jaar geleden ingezet

Twee jaar geleden vonden de eerste gesprekken plaats en deze maand zijn de handtekeningen gezet. ‘We gaan absoluut niet stoppen en zullen dat de komende jaren ook zeker niet doen. We gaan Dennie en Melvin de komende jaren de kneepjes van het ondernemerschap bijbrengen. Ze zijn zeer goed en gepassioneerd in hun werk, maar er komt als ondernemer meer bij kijken. Voor de consument verandert er in ieder geval niets en voor de werknemers ook niet.’

Een ondernemende familie: Ilse Lamers merkt dat ze met de foodtruck heel dichtbij de klant komt te staan.
Foto: Fotopersburo Bert Jansen

 

>> Foodtruck inzetten voor extra promotie – Ilse Lamers vertelt over de foodtruck

Reageer op dit artikel