nieuws

Carl Siegert lanceert Oldenheimer broden op Horecava

Nieuws 505

Bakkerij Carl Siegert in Harmelen introduceert de Oldenheimer op de Horecava in Amsterdam. Met dit 100% volkomen volkoren biologisch desembrood speelt hij in op de trend van gezond volkorenbrood.

Carl Siegert lanceert Oldenheimer broden op Horecava

‘Eenvoud is het kenmerk van het ware.’ Dit gezegde van zijn opa is voor Carl Siegert (eigenaar van Bakkerij Carl Siegert) de inspiratiebron geweest om de Oldenheimer te ontwikkelen. ‘Ik ben teruggegaan naar de pure eenvoud van moeder natuur, naar de volkoren graankorrel. Dit brood is het resultaat: een biologisch zuurdesembrood van 100% volkoren tarwe met toevoeging van lijnzaad, zonnebloempitten en haver. In al haar ware eenvoud een verrukkelijk volkomen volkorenbrood.’

Volkoren: boordevol granen

Uit ervaring weet de horecabakker uit Harmelen dat steeds meer mensen ontdekken hoe smaakvol en gezond brood is, dat boordevol granen zit. Voor de Oldenheimer gebruiken de bakkers van Carl Siegert volkorenmeel, gemaakt van biologische granen van hoge kwaliteit en met de beste bakeigenschappen.

Twee varianten Oldenheimer

Op de Horecava, die van 8 tot en met 11 januari 2018 plaats vindt in de RAI in Amsterdam, kunnen bezoekers voor het eerst Oldenheimer proeven. Dit brood is beschikbaar in twee varianten: de Oldenheimer Volkomen Volkoren Draaier en de Oldenheimer Volkomen Volkoren Plateel. De stand van Bakkerij Carl Siegert is te vinden in hal 7 standnummer 07.660.

Voortbouwen op traditie

Bakkerij Carl Siegert kent een geschiedenis van zes generaties bakkers en molenaars. Inspiratie, innovatie en ambacht staan centraal in de Harmelense bakkerij. ‘Wij bouwen voort op onze familietradities en vernieuwen altijd. Duurzaamheid is daarbij vanzelfsprekend. Het graan voor onze – voornamelijk biologische – broodspecialiteiten groeit zoveel mogelijk in Nederland. Het wordt op Hollandse windmolens gemalen.’

>> Lees ook: ‘Werelden komen samen op Horecava 2018’

Reageer op dit artikel