nieuws

ACE Packaging benoemd tot klimaatambassadeur 2017

Nieuws

ACE Packaging benoemd tot klimaatambassadeur 2017
De Compy broodzak.

ACE Packaging, de Vlaamse producent van onder andere de Compy broodzak, is benoemd tot klimaatambassadeur 2017. Compy is een composteerbare en recyclebare broodzak.

De titel Klimaatambassadeur 2017 is in het leven geroepen door de provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant (de Belgische Kamer van Koophandel). Elk jaar belonen zij een bedrijf dat inspanningen levert om op een duurzame manier te werken. Dit beoordelen zijn op basis van de duurzame acties, grootte van de acties en opname van duurzaamheid in de core business van het bedrijf.

Na een online campagne, waarvoor drie finalisten werden geselecteerd, werd uiteindelijk ACE Packaging verkozen tot Klimaatambassadeur 2017. ACE Packaging produceert verpakkingsproducten met een minimale milieu-impact voor de industriële food & retailsector en tal van andere sectoren.

CEO Olivier Stappaerts: ‘In onze productievestigingen in Tunesië en Turkije maken we papieren broodzakken. Die leveren we aan alle vestigingen van Lidl in Frankrijk. We leveren verpakkingsmateriaal voor voeding aan een 400-tal klanten. Van composteerbare kommetjes voor salades tot 75 procent van alle broodzakken in België’.

‘De meest milieuvriendelijke verpakking op de planeet’

Hun meest duurzame broodzak, Compy, is een composteerbare en recyclebare verpakking. Deze verpakking is een ecologische en milieuvriendelijke oplossing die volledig thuis en industrieel composteerbaar en recyclebaar is. Het product (inclusief papieren zak, inkten, lijmen en coating) bevat geen schadelijke stoffen en kan thuis worden gecomposteerd in een periode van 6 maanden. Door de natuurlijke coating kan de verpakking ook met het oud papier meegegeven worden voor recycling. Naar eigen zeggen in de Compy de meest milieuvriendelijke verpakking op de planeet.

Alle zakken bij ACE Packaging worden bovendien gemaakt op basis van een natuurlijke coating, in plaats van aardolie. Ook is overgeschakeld van hotmelt lijm op basis van aardolie, naar een watergebaseerde koudlijm. Hierdoor zijn de papieren zakken 100% recyclebaar. Het merendeel van de zakken is bovendien composteerbaar.

Over ACE Packaging

Jaarlijks levert ACE Packaging 3 tot 4 miljard verpakkingen. De voorbije jaren heeft ACE Packaging ervoor gezorgd dat 30-35 procent van de verpakkingen kunnen worden voorzien van een OK Home compost logo. Dit betekent dat de verpakking volledig thuis en industrieel composteerbaar en recyclebaar is. ‘Dit soort verpakkingen is het ultieme doel op vlak van duurzaamheid. Als we thuis alle verpakkingen gewoon op de composthoop kunnen gooien, gaan we een serieuze stap voorruit’, zegt Stappaerts. ACE Packaging probeert deze evolutie verder te zetten door hier maximaal op in te zetten.

>> Lees ook: ‘Vraag naar duurzame cacao blijft stijgen’

Reageer op dit artikel