nieuws

Robèrt stiekem gefilmd voor kinderfonds Mamas

Nieuws 1287

De Oisterwijkse Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven is zaterdag 30 december te zien in Powermamas, een komische tv-show met een serieus tintje. Met de benefietuitzending wordt geld opgehaald voor steun aan de Mamas in Zuid-Afrika.

Robèrt stiekem gefilmd voor kinderfonds Mamas

In de avondvullende tv-show worden vier bekende mannen, onder wie Robèrt, door hun eigen powervrouwen in de maling genomen met de ultieme verborgencameragrap. Het doel van de uitzending is om zoveel mogelijk steun te vergaren voor de Mamas in Zuid-Afrika.

In de tv-uitzending Powermamas kijkt presentatrice Kim-Lian van der Meij samen met de bekende Nederlanders, hun vrouwen en andere betrokkenen terug naar het resultaat. In het geval van Robèrt vertellen zijn partner Pirjo en collega’s uit de bakkerij in de studio over de voorbereidingen. Robèrt ziet de beelden voor het eerst en ontdekt hoe Pirjo en collega’s weken bezig zijn geweest om hem ‘in de val te lokken’.

In de tussentijd houdt Leona Philippo een vinger aan de pols bij het belpanel en deelt reacties en tussenstanden van het opgehaalde geld.

Een lach en een traan

Kinderfonds Mamas ondersteunt lokale Zuid-Afrikaanse vrouwen – powermamas! – die kinderen in armoedige omstandigheden hulp bieden in de vorm van opvang, voedsel, veiligheid, scholing en medicatie. Kim-Lian: ‘Ik heb in Zuid-Afrika gezien dat het voor de Mamas een roeping is. Het is hun leven om kinderen te helpen en ze willen het de rest van hun leven blijven doen. Ze vinden het het mooiste dat er is. En ze doen het met een glimlach. We zijn zingend en dansend door de township gegaan! Er is zoveel vrolijkheid naast de ellende. De lach en de traan zitten er heel dicht bij elkaar.’

Bekijk de video

Collectebus in Kafé van Leer

Robèrt van Beckhoven. Foto: Michel Zoeter.

Robèrt van Beckhoven. Foto: Michel Zoeter.

Ook Robèrt, die vooral een Bekende Nederlander is geworden door de tv-serie Heel Holland Bakt, is geraakt door het werk van de Mamas. ‘Je weet heel goed dat er veel ellende is in de wereld, maar als je er dan zo rechtstreeks mee geconfronteerd wordt, breekt het toch je hart. Ter ondersteuning van de uitzending van Powermamas hebben we dan ook besloten om nog een extra steentje bij te dragen door de hele kerstvakantie in onze winkel en in Kafé Van Leer een collectebus neer te zetten voor wie ook buiten de uitzending om geld wil doneren. De volledige opbrengst gaat naar Kinderfonds Mamas.’

Powermamas is te zien op zaterdag 30 december, 20.30-22.30 uur op SBS6.

 

 

Reageer op dit artikel