nieuws

Programma Bakkersvak 2018 bekend – thema: klassiekers in nieuwe jas

Nieuws 1471

De jaarlijkse bakkersbeurs Bakkersvak wordt in 2018 naar een hoger niveau getild. Alle demonstraties, workshops en masterclasses worden op één plek samengebracht onder het thema ‘klassiekers in een nieuw jasje’.

Programma Bakkersvak 2018 bekend – thema: klassiekers in nieuwe jas
De Bakkersvak vindt in 2018 voorhet eerst plaats in Gorinchem. Foto: Bakkersvak

Het gevarieerde programma van Bakkersvak 2018 – op 4 en 5 maart – is samengesteld door Bakery Institute, het Nederlands Patisserie Team en het BoulangerieTeam in samenwerking met de organisatie van Bakkersvak.

Doel is een programma aan te bieden dat aantrekkelijk is voor elke bezoeker. ‘Of je nu nieuw bent in de branche of er al jaren rondloopt, op het belevenisplein kan iedereen iets leren. Wij reiken hen de juiste handvatten aan die ze vervolgens kunnen toepassen in de praktijk’, zegt Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak. ‘Bezoekers worden op dit plein door professionals uitgedaagd en aan het denken gezet. Het principe ‘door je vakmanschap te ontwikkelen bereid je je voor op de toekomst’ staat hierbij centraal.’

Bakery Institute

Tijdens het programma focust Bakery Institute op de basisvaktechnieken die professionals nodig hebben om een product te maken. Bezoekers kunnen samen met Bakery Institute in discussie over de kwesties waar zij in de eigen bakkerij tegenaan lopen.

Nederlands Patisserie Team

De teamleden van het Nederlands Patisserie Team laten inspirerende stukken zien. Daarnaast geven zij verschillende masterclasses gedurende de twee beursdagen. Ook deze masterclasses staan in het teken van het thema ‘klassiekers in een nieuw jasje’.

Lees alles over Bakkersvak 2017 in het dossier op Bakkerswereld.nl

Dutch Pastry Award – 4 maart 2018

De Dutch Pastry Award (vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau) wordt ook dit jaar op Bakkersvak gehouden. Het thema is ‘History’. Patissiers winnen deze prestigieuze hoofdprijs door het beste showstuk en (dessert)taart van uitsluitend eetbare materialen te maken. De winnaar krijgt een jaar lang het aspirant lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team.

Het BoulangerieTeam

Ook het BoulangerieTeam geeft verschillende productdemonstraties waar de ambachtelijke bakker inspiratie kan opdoen. Tim Boers, Kris Huijsman, Richard Janssen, Niek van Waarde, Roel Tegels en Meester Boulanger Wietse Schiere zijn aanwezig. Kortom: een team van ervaren boulangers en jong, aanstormend talent laten producten met een fraaie twist zien.

Gelato World Tour

Nieuw op Bakkersvak dit jaar is de toevoeging van het segment ijs. Voor de ambachtelijke ijsprofessionals staat de Gelato World Tour op het programma. In samenwerking met Carpigiani Ambachtelijk Benelux worden op Bakkersvak de voorrondes voor de Nederlandse ijsbereiders op Bakkersvak gehouden.

Lees ook: BakkersVak 2017 goed gewaardeerd – hoge verwachtingen 2018

Over de beurs

Bakkersvak staat voor de nationale inspiratiedagen voor het ambachtelijke bakkersvak. Na zes edities in het Autotron in Rosmalen wordt Bakkersvak op 4 en 5 maart 2018 georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem. Op deze twee dagen laten ambachtelijke (banket)bakkers, patissiers, chocolatiers, horecaprofessionals, cateraars en ambachtelijke ijsbereiders zich inspireren door het ambacht. Door de toevoeging van het segment IJS wordt het aanbod van de vakbeurs met 20 procent verhoogd.

Reageer op dit artikel