nieuws

‘Ondernemers mkb verwachten meer concurrentie’

Nieuws 757

Bijna een kwart van de ondernemers verwacht dat de concurrentie komend jaar toeneemt. Vooral bedrijven in het mkb denken dat. 

‘Ondernemers mkb verwachten meer concurrentie’
Bakkers moeten het vuur onder hun ondernemerschap blijven opstoken. Foto: archief Bakkerswereld

De verwachte concurrentie blijkt uit de ondernemersbarometer van verzekeraar Allianz waarvoor ruim 1100 ondernemers werden ondervraagd.

Twee op de vijf ondernemers maken zich bovendien zorgen over het meekomen met trends en ontwikkelingen in hun vakgebied. Opvallend hierbij is dat ondernemers tot 34 jaar zich daar drukker om maken dan oudere ondernemers. Slechts 4 procent van die laatste groep denkt moeite te hebben de ontwikkelingen in zijn vakgebied bij te kunnen benen.

Omzetgroei verwacht

Verder denkt een op de drie ondernemers dat de omzet de komende twee jaar groeit. Een op de drie mkb-bedrijven denkt daarnaast ook de marges te kunnen verhogen.

Uit de jongste Cijfers&Trends van Beko Advies en Flynth blijkt dat er groei mogelijk is, maar bakkers wel actief moeten blijven in het ondernemerschap. Dat is voor elke ondernemer weer anders, afhankelijk van locatie en doelgroep.

Cijfers & Trends 2016: ondernemer moet blijven bewegen

Zzp’ers voorzien volgens Alllianz in mindere mate dat de competitie in hun vakgebied toeneemt, blijkt uit de ondernemersbarometer van verzekeraar Allianz waarvoor ruim 1100 ondernemers werden ondervraagd.

Reageer op dit artikel