nieuws

Limagrain en Novolyze slaan handen ineen tegen ziekteverwekkers in meel

Nieuws 778

De Franse bedrijven Limagrain Céréales Ingrédients (LCI) en Novolyze zijn een samenwerking aangegaan om de veiligheid van meelproducten te verbeteren.

Limagrain en Novolyze slaan handen ineen tegen ziekteverwekkers in meel

Door de samenwerking kan Limagrain de microbiologische controle van het eigen warmteproces voor meel (het Farigel-proces) verder versterken. De methode van Novolyze maakt gebruik van onschadelijke bacteriën die het gedrag van door voedsel overgedragen ziekteverwekkers, onder verschillende soorten stress, nabootsen.

Hoewel de ziekteverwekkers een kleine kans hebben om te groeien in voedsel met weinig vocht, zoals meel, kunnen ze vele jaren overleven dankzij de lage wateractiviteit. Normaal gesproken worden deze ziekteverwekkers onschadelijk gemaakt door een preventieve behandeling, zoals in het Farigel-proces. Tijdens dat proces wordt het meel verhit om ziekteverwekkers zoals Salmonella of Escherichia coli te doden.

De surrogaatbacteriën van Novolyze hebben echter een hogere resistentie in vergelijking met de te doden ziekteverwekkers. De surrogaatbacteriën kunnen direct in de fabriek worden toegepast, omdat ze geen ziektes bij zich dragen. ‘De introductie van een pathogeen (ziekteverwekker, red.) in een industriële omgeving is bovendien ten strengste verboden’, zegt Pierre-Olivier Beal, Business Development Manager bij Novolyze.

Thierry Desgrousilliers, Quality Manager bij LCI is blij met de samenwerking: ‘Het gebruik van Novolyze-producten stelt ons in staat om de doeltreffendheid van ons proces direct in zijn specifieke industriële omgeving te testen, waardoor validatiewerkzaamheden uiterst eenvoudig en eenvoudig zijn.’

Over Limagrain

Limagrain is een Franse coöperatieve organisatie, gespecialiseerd in zaden en graanproducten. Limagrain is het vierde grootste zaadbedrijf ter wereld en de op een na grootste Franse bakker. De omzet van het bedrijf bedroeg 2,6 miljard euro in 2016. Limagrain heeft meer dan 10.000 werknemers in dienst in meer dan 56 landen.

Over Novolyze

Novolyze is een Frans bedrijf voor voedselveiligheid, dat oplossingen biedt om de voedingsindustrie te helpen bij de naleving van internationale voedselveiligheids- en kwaliteitsnormen, terwijl de kosten en de ecologische voetafdruk worden verminderd.

Reageer op dit artikel