nieuws

Europastry breidt uit met derde donutlijn

Nieuws 860

De Europese donut- en croissantbakker Europastry, leverancier aan onder meer winkelformules in Nederland en Duitsland, breidt deze maand de fabriek in Oldenzaal fors uit.

Europastry breidt uit met derde donutlijn
Foto: Europastry

Europastry klimt met de start van een derde productielijn naar een productie van 2 miljoen donuts per dag, schrijft Tubantia.

De donutlijn start deze week in een nieuwe soortgelijke hal als de eerste die Europastry in Oldenzaal in gebruik heeft. Hier worden nu ook donuts gevuld met gelei, jam, chocolade of een aardbeivulling geproduceerd. De locatie biedt ruimte aan twee productielijnen, waarvan de invulling van de vierde lijn nog moet worden bepaald.

De Spaanse bakkerij nam tevens een nieuwe hal voor de opslag van grondstoffen met een oppervlak van ongeveer 1800 vierkante meter in gebruik. Ook de inpakafdeling werd fors uitgebreid. Begin volgend jaar wordt er tevens een nieuw vrieshuis in gebruik genomen.

Capaciteit al drie keer vergroot

Europastry vergrootte de capaciteit in de afgelopen drie jaar al drie keer en liet hiermee in die periode de wekelijkse productietijd van 80 naar 144 uur stijgen. De laatste uitbreiding in nieuwbouw, die in de afgelopen zomer in gebruik werd genomen, was goed voor een investering van 20 tot 30 miljoen euro. De productielocatie in Oldenzaal, die bijna drie jaar geleden van start ging, voorziet afnemers in Noordwest-Europa van patisserieproducten.

De snelgroeiende bakkerijonderneming heeft grootse plannen voor een verdere groei in Overijssel. Er is inmiddels een optie genomen op een derde kavel bij het huidige bedrijfspand, meldde Europastry in juli. Het bedrijf is ook bezig met een optie voor de kavel daarnaast. Als beide opties worden gelicht, verkoopt de gemeente Oldenzaal ruim 66.000 vierkante meter aan Europastry.

Europastry produceert een assortiment donuts en croissants voor afnemers in onder meer de Benelux, Denemarken, Zweden en Tsjechië.

Lees ook: ‘Zoet doet het goed in de winkelstraat’

Reageer op dit artikel