nieuws

Dobla opent Fast Chocolate Experience op Horecava

Nieuws 1958

Dobla geeft klassieke fastfood gerechten een nieuw jasje van chocolade op de aankomende editie van Horecava. In de Fact Chocolate Experience zijn chocolade frietjes, shakes en donuts verkrijgbaar, maar wordt ook The Dobla Pastry Battle gehouden.

Dobla opent Fast Chocolate Experience op Horecava
De Chic Shakes die Dobla gaat presenteren tijdens Horecava 2018.

Onder het motto ‘reinventing the classics’ werpt Dobla tijdens Horecava 2018 (8 t/m 11 januari in de RAI) nieuw licht op een aantal fastfood-evergreens. In samenwerking met de Horecava heeft Dobla de Fast Chocolate Experience ontworpen in de Foodhal (hal 7). Hier kunnen bezoekers op alle beursdagen – net als in een fastfood-restaurant – een ‘fastfood-meal’ van chocolade halen op een dienblad.

Inspiratie en ideeën worden gedeeld

Waarom moeten frietjes altijd gefrituurd worden? En hoe maak je dé rage uit de Verenigde Staten, de uitbundige maar calorierijke freakshake, net zo lekker maar iets minder overdadig en net even wat chiquer? Op die vragen geeft Dobla het antwoord met onder andere de Donut Topper, de Chic Shake en de Chocolate Fries. Voor de ontwikkeling van dit concept heeft Dobla de kennis, ervaring en ideeën van chefs, klanten, consumenten, partners en eigen Pastry Chefs samengebracht. Met het thema ‘Reinventing the Classics’ worden ondernemers in de FoodService geïnspireerd om met chocolade nieuwe en verrassende producten te creëren.

Koffie- en ijsconcept

In de Fast Chocolate Experience presenteert Dobla ook het Coffee Concept en IJsconcept: een assortiment decoraties en toppings dat van elk kopje koffie en ieder ijsje snel en gemakkelijk een Instagrammable verwenmoment maakt. Om de ondernemer dit te laten ervaren staat de Fast Chocolate Experience in het teken van zelf zien en proeven.

The Dobla Pastry Battle

Dobla sluit op donderdag 11 januari deze editie van Horecava af met The Dobla Pastry Battle, in samenwerking met het Gastronomisch Gilde. Acht teams, bestaande uit een leermeester of leraar en een leerling, strijden in drie rondes om de titel ‘The Dobla Pastry Battle Champion Edition NL 2018’.

De competitie vindt plaats in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde in hal 7, naast Dobla’s Fast Chocolate Experience en kan gevolgd worden door het aanwezige publiek en via een livestream op Facebook.

Over Dobla

Het familiebedrijf Dobla is sinds de oprichting in 1950 uitgegroeid tot een mondiale speler op de markt voor chocolade decoraties. Daarbij onderscheidt Dobla zich met een assortiment handgemaakte decoraties. Dobla heeft ca. 450 medewerkers en levert aan klanten in meer dan 100 landen. Dobla heeft een hoofdkantoor in Heerhugowaard, een Dobla Store en museum in Alkmaar en vestigingen in België, de Verenigde Staten, Vietnam en Hong Kong.

Lees ook: ‘Werelden komen samen op Horecava 2018’

Reageer op dit artikel