nieuws

Brood.net breekt door grens van 1 miljoen bezoekers

Nieuws 1069

Brood.net, de website van de bakkerijbranche voor de promotie van en kennis over brood, is dit jaar ruim 1 miljoen keer bezocht. De site heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot de online vraagbaak over brood voor consument, voedingskundigen en media.

Brood.net breekt door grens van 1 miljoen bezoekers
David de Bruijn en zijn collega's van het communicatieteam van NBC vieren in december 2017 de miljoenste bezoeker van Brood.net. Foto: NBC

De website www.brood.net is ooit in het leven geroepen door het toenmalige Voorlichtingsbureau Brood. Met het doorbreken van de grens van één miljoen bezoekers durft het online platform, dat is ondergebracht bij het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen, zich inmiddels hét online referentiepunt over brood te noemen.

Nieuw leven na meelheffing

Na de afschaffing van de meelheffing en het verdwijnen van het Voorlichtingsbureau Brood heeft het Nederlands Bakkerij Centrum Brood.net nieuw leven in geblazen. In opdracht van de bakkerijbranche is van brood.net een succesvol online platform gemaakt.

Van bloggers tot wetenschap

Met de inzet van sociale media, populaire bloggers en andere interessante online platformen zoals Google, Smulweb en Culy, is het aantal bezoekers de afgelopen jaren verviervoudigd.

Lees ook: Brood.net: Hét communicatieplatform over brood

Ook is brood.net de afgelopen jaren ingezet als afzender richting de media. Bijvoorbeeld bij uitzendingen van de Keuringdienst van Waarde of om belangrijke nieuwe wetenschappelijke inzichten over de gezondheid van brood over de bühne te brengen.

Lees ook: Wetenschappelijke wereld roept op meer volkoren te eten

Brood.net geeft tegengas

Dat een initiatief als brood.net hard nodig is, beaamt David de Bruijn, communicatiemanager bij NBC en projectleider van brood.net. ‘Er zijn veel spookverhalen over brood. Je zou er dik van worden, gluten zijn slecht voor je en er zit mensenhaar in brood… Mede door dit soort misverstanden heeft brood de afgelopen jaren enorme imagoschade opgelopen. Met brood.net kunnen we tegengas geven en daarnaast ook de positieve waarden van brood laten zien. Brood past namelijk uitstekend in een gezond voedingspatroon, heeft een geweldige smaak en is veelzijdig. Brood is onderdeel van onze Nederlandse eetcultuur en we moeten er alles aan doen om dat in stand te houden!’

Bakker gebruikt brood.net

Op de website staat veel informatie die kant en klaar geschreven is voor de consument. Bakkers mogen vanzelfsprekend alle informatie en content gratis gebruiken in hun eigen communicatie. Zo staan er bijvoorbeeld ruim 400 recepten op die laten zien wat je allemaal met brood kunt doen.

 

Reageer op dit artikel