nieuws

Biofach 2018: de toekomst van biologisch

Nieuws 850

In het Messezentrum in Neurenberg vindt de jaarlijkse Biofach plaats van 14 tot en met 17 februari 2018. De aanstaande Biofach, de wereldwijd grootste vakbeurs voor de biologische sector die samen met natuurcosmeticabeurs Vivaness wordt gehouden, staat in het teken van de toekomst van biologisch. Hoe wil de volgende generatie de visie en missie, de productie en de markt van biologisch verder ontwikkelen?

Biofach 2018: de toekomst van biologisch

Op Biofach 2018 zijn diverse Nederlandse bedrijven uit de bakkerijsector vertegenwoordigd, waaronder biologische graanpletterij Meesters van de Halm die granen van Nederlandse bodem verwerkt. Het bedrijf presenteert een lijn glutenvrije vlokken met boekweit, quinoa, mais en haver. Tradin Organic brengt een assortiment biologische grondstoffen waaronder noten, granen, chocola en gedroogd fruit.

Op de beurs zijn in totaal 115 Nederlandse beursdeelnemers aanwezig. De beurs richt zich op producenten, verwerkende bedrijven, groothandelaren en retailers uit de biobranche en wordt volgend jaar voor de 29ste keer gehouden.

Vegan opnieuw in de schijnwerpers

Vegan staat net als vorige edities opnieuw in de schijnwerpers op de vakbeurs. Op Vegan World of Experience vindt de bezoeker noviteiten in het veganistische segment. Het Nederlandse Lovechock komt met repen en tablets van rauwe, vegan biologische chocolade. Het product is tevens melkvrij, sojavrij en glutenvrij en gezoet met kokosbloemsuiker. Het bedrijf verwerkt in de fabriek bij Amsterdam een serie producten van de cacaoboon Arriba Nacionale uit Ecuador.

Biofach Novelty in hal 8 en de Biofach Best New Product Awards geven een indruk van de laatste ontwikkelingen in biologisch.

Congres bio in de toekomst

Tijdens het Biofach congres Next Generation@ Biofach2018 ervaren jonge startende biologische boeren en ondernemers hoe zij kunnen bijdragen om de biologische sector toekomstbestendig te maken. Het congres wordt gehouden met medewerking van de internationale biologische organisatie IFOAM Organics International en de Duitse BÖLW (Bund fur Ökologische Lebensmittelwirtschaft. Het congres Stadtlandbio op 15 en 16 februari besteedt aandacht aan de vraag hoe regionaal voedingsbeleid kan omschakelen naar biologisch en lokaal.

NurnbergMesse verwacht voor Biofach en Vivaness 2018 meer dan 2950 beursdeelnemers. De vakevenementen trokken tijdens de editie van dit jaar, die plaatsvond van 15 tot en met 18 februari, rond 2800 exposanten en 51.453 vakbezoekers.

Biofach en Vivaness ook via app

Alle informatie van de twee vakbeurzen is ook via een app in te zien. Bezoekers kunnen aan de app een persoonlijke exposantenlijst, producten, bijeenkomsten en een plattegrond toevoegen.

Lees ook: ‘Werelden komen samen op Horecava 2018’

Reageer op dit artikel