nieuws

Beste Echte Bakker 2018: genomineerden bekend

Nieuws 2397

De kandidaten voor de titel Beste Echte Bakker 2018 zijn genomineerd. Dinsdag 16 januari maakt het Echte Bakkersgilde bekend welk gildelid zich de ‘Beste Echte Bakker’ van 2018 mag noemen.

Beste Echte Bakker 2018: genomineerden bekend

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Echte Bakkersgilde wordt bekend gemaakt wie zich in 2018 ‘Beste Echte Bakker’ mag noemen. Daarnaast wordt de Gouden Schieter uitgereikt in de categorie  ‘Beste Winkelbeoordeling’.

De eindrangschikking is zoals ieder jaar uitgevoerd door de Radboud Universiteit Nijmegen en komt tot stand na een gewogen gemiddelde van kwaliteitskeuringen, de productcompetities en winkelbeoordelingen, waarbij gestandaardiseerde scores worden berekend ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Deze gemiddelden waren over 2017 voor kwaliteit 7,438 en voor de winkelbeoordelingen 8,701 punten.
De volgende bakkersbedrijven horen bij de eerste 10 beste Echte Bakkers van Nederland en zijn dus in de race voor de titel Beste Echte Bakker 2018 (in alfabetische volgorde):

  • August van Vilsteren, De Echte Bakker in Diever
  • Gommans, De Echte Bakker in Sevenum
  • Herman Schepers, De Echte Bakker in Sleen
  • Jenny van der Putten, De Echte Bakker in Mierlo
  • Joost Snijders, De Echte Bakker in Stramproy
  • Jorink, De Echte Bakker in Raalte
  • Steenbergen, De Echte Bakker in Meppel
  • Thijs Koolen, De Echte Bakker in Ell
  • Toet, De Echte Bakker in Apeldoorn
  • Van der Steen, De Echte Bakker in Made

Wie de Gouden Schieter – de trofee die symbool staat voor bakkersvakmanschap – voor Beste Echte Bakker in ontvangst mag nemen, wordt op 16 januari 2018 bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Echte Bakkers.

Wens werd werkelijkheid

Vorig jaar ging Echte Bakker Jan Toet uit Apeldoorn met de Gouden Schieter naar huis. Toen Jan Toet zich in 2013 bij het Gilde aansloot had hij al de ambitie om Beste Echte Bakker te worden. Dat dit al na ruim drie jaar waarheid werd, vond ook Toet ongekend, liet hij tijdens de prijsuitreiking weten.

Reageer op dit artikel