nieuws

Koopmans Tubbergen ontvangt predicaat Hofleverancier

Nieuws 642

Bakkerij-Patisserie-Chocolaterie Koopmans in Tubbergen ontvangt woensdag 6 december officieel het predicaat Hofleverancier. Het bedrijf viert daarmee het 200-jarige bestaan.

Koopmans Tubbergen ontvangt predicaat Hofleverancier
Foto: Bakkerij Koopmans

Bakkerij Koopmans, met vestigingen in Almelo en Tubbergen, heeft het predicaat Hofleverancier ontvangen met het daarbij behorende schild. Dit gebeurde woensdag in de vestiging in Tubbergen, waar het bedrijf zijn wortels heeft. De eigenaren Herbert en Marieke Koopmans zijn reuze trots.

Begrip in Tubbergen

Bakkerij Koopmans is al bijna 200 jaar een begrip in Tubbergen. Het is een familiebedrijf gebouwd op pure kwaliteit, ‘waar de bakgeuren al 6 generaties lang opstijgen’, melden de eigenaren.

De officiële stukken dateren van 6 december 1817. De naam Derksbakker is afkomstig van de oprichter Derk Koopmans, hij legde de basis voor een prachtig ambachtelijk bedrijf. Bakkerij Koopmans is hiermee één van de weinige familiebedrijven in Twente die met 6 generaties geschiedenis kan schrijven.

Meer dan alleen brood

Het bedrijf behoort tot de top van de Nederlandse bakkerijsector. Herbert Koopmans is de huidige eigenaar en de zesde generatie Koopmans. Hij is een erkend vakman en heeft het bedrijf de afgelopen jaren, samen met zijn vrouw Marieke, ouders en bevlogen team van medewerkers, verder geprofessionaliseerd.

De warme bakker, gevestigd in het centrum van het dorp, is specialist in brood en banket. Sinds het najaar van 2005 is bakkerij Koopmans één van de weinige bakkerijen in de regio waar handgemaakte bonbons en chocoladeproducten worden gemaakt.

‘Wij nemen tijd voor onze producten en laten smaken op een heerlijke manier samenkomen. Dagelijks wordt alles in onze bakkerij en chocolaterie met liefde, passie en de beste ingrediënten vervaardigd. Deze bijzondere mijlpaal van 200 jaar Koopmans kun je alleen bereiken met liefde voor het vak, goed ondernemerschap, op het juiste moment keuzes maken en continu je doel voor ogen houden en bijstellen.’ zegt Herbert Koopmans.

Kroon op het werk

‘Het toekennen van het predicaat maakt ons allen zeer trots en is de kroon op ons werk. Je ontvangt het niet zomaar, we hebben er veel voor moeten doen en aanleveren. Bijzondere dank aan de gemeente Tubbergen en Martin Paus die ons gedurende het proces hebben ondersteund. Samen met onze gewaardeerde klanten gaan we in 2018 uitgebreid stilstaan bij deze mijlpaal.’

 

Het pand waar het allemaal begonnen is in Tubbergen.

Grondlegger in 1816

Derk Koopmans was de grondlegger. Hij begon in 1816 een brood- en banketbakkerij naast de Pancratiuskerk, in het hart van het dorp Tubbergen. Al snel maakte de bakkerij naam en trok klanten uit Tubbergen en verre omgeving.

Ruim anderhalf eeuw later en een aantal generaties verder, nam Jan Koopmans in 1973 het roer over. Hij besloot, samen met zijn vrouw Mariet, in 1987 de zaak drastisch uit te breiden en in de jaren erna werd de winkel gerenoveerd.

Op 1 september 2004 stapte ook zoon Herbert in de zaak. Een jaar later specialiseert Herbert zich in het maken van exclusieve, luxe soorten bonbons en chocoladeproducten, wat bakkerij Koopmans tot op heden een onderscheidend karakter geeft.

In het najaar van 2010 is de bakkerij grondig verbouwd. De bakkerij en de winkel zijn gemoderniseerd. Ook de banketbakkerij is vernieuwd. Vanuit de winkel kijkt de klant door een groot raam naar de productie in de banketbakkerij.

Tweede vestiging in Almelo

In november 2013 ging een lang gekoesterde wens van Herbert in vervulling. Samen met zijn vrouw Marieke, die inmiddels ook al weer een jaar in het bedrijf werkzaam is, openden ze zo’n 10 kilometer verderop aan het Eskerplein in Almelo een tweede winkel. Samen met hun team zijn ze klaar voor de toekomst!

Kijk ook naar het filmpje van Bakkerij Koopmans

Reageer op dit artikel