nieuws

Bakker geeft overvaller (17) koekje van eigen deeg

Nieuws 779

Een jongeman heeft woensdag 6 december bakkerij De Bakkertjes in Sint Anthonis overvallen. De dader wilde met zijn buit vluchten op een fiets, maar de bakker ging achter hem aan en hield hem in bedwang tot de politie kwam. Die hield de overvaller aan.

Bakker geeft overvaller (17) koekje van eigen deeg
Bakkerij de Bakkertjes in Sint Anthonis. Foto: Facebook De Bakkertjes

Op het moment van de overval waren behalve het personeel en de eigenaar ook klanten in de winkel, meldt dagblad De Gelderlander. De overvaller -naar later bleek een 17-jarige jongen uit Oploo- kwam iets na 13.30 uur binnen, trok een steekwapen, bedreigde het personeel en eiste geld.

Nadat hem dat was gegeven, wilde de jongen de zaak verlaten, maar hij liep tegen de bakker aan. ‘Tijdens de overval was ik achter de zaak. Het personeel riep mijn naam. Ik kwam de winkel in. De overvaller wilde de zaak langs de achterkant verlaten maar botste tegen mij op. Hij draaide zich om en rende de deur uit’, vertelt de eigenaar van de bakkerij. Hij wil liever niet met zijn naam in de krant.

Verstopt in schuurtje

‘Hij sprong op zijn fiets en ging ervandoor. Ik heb de auto gepakt en ben achter hem aan gegaan. Ondertussen belde ik 112 om de politie te laten weten waar we waren. De jongen liet zijn fiets op een bepaald moment achter en verstopte zich ergens in een schuurtje. We hebben hem de indruk gegeven dat we hem kwijt waren. Toen kwam hij tevoorschijn.’

De bakker kreeg de jongen te pakken en hield hem in bedwang op de motorkap van zijn auto tot de politie kwam. ‘We waren een kilometer of twee van de Lepelstraat verwijderd. Ik heb die overvaller goed ingepeperd dat we dit soort dingen niet toestaan in ons dorp Sint Anthonis. We hebben een goede naam. Iedereen is welkom die goede bedoelingen heeft. Maar wie dit soort dingen doet, krijgt een koekje van eigen deeg.’

Ervaring met politiewerk

Was de bakker geen moment bang? ‘Ik heb wel wat ervaring met politiewerk. En ik kan er niet tegen als ze aan mijn mensen komen. Dan krijgen ze met mij te maken. Die overvaller had wel in de gaten dat hij het niet ging winnen van mij.’

De bakkerszaak is onlangs overgenomen. De nieuwe eigenaren zitten er sinds deze zomer in. Zij namen de zaak over nadat de vorige uitbaters begin augustus officieel failliet verklaard werden.

Lees ook: ‘Wat te doen voor het slachtoffer van een overval? Tips van Slachtofferhulp Nederland’

Reageer op dit artikel