nieuws

Topkok Yotam Ottolenghi biedt winnaar Heel Holland Bakt baan aan

Nieuws

Topkok Yotam Ottolenghi biedt winnaar Heel Holland Bakt baan aan
Yotam Ottolenghi (c)Roy Borghouts

Topkok Yotam Ottolenghi heeft Hans Spitsbaard, de winnaar van Heel Holland Bakt 2017, een baan aangeboden tijdens de opnames van College Tour.

Hans Spitsbaard stelde tijdens de opnames aan Yotam Ottolenghi de vraag of hij zou stoppen met zijn studie Technische Bedrijfskunde, of dat hij zijn nieuwe droom na zou jagen en naar een koksopleiding zou gaan. Dat meldt Misset Horeca.

Ottolenghi gaf hem het advies dat het een het ander niet uitsluit. ‘Niets is onomkeerbaar. Je bent duidelijk erg getalenteerd, je kunt waarschijnlijk allebei doen. Als je een baan zoekt, kom naar mij. We hebben het later over de details’,  aldus de beroemde chef tegen de winnaar van Heel Holland Bakt 2017. Na de opnames van College Tour hebben de twee nog met elkaar gesproken.

Ottolenghi vertelt in de uitzending van College Tour over zijn geboorteland Israël, zijn kookboeken, verbroedering door eten en de gevaren van suiker. College Tour (NTR) wordt vrijdag 24 november om 21.05 uur uitgezonden op NPO 2.

400.000 boeken van Sweet

Hans Spitsbaard
(c) Roy Borghouts

In Ron Blaauws nieuwste restaurant Nacarat kreeg Ottolenghi vrijdag 17 november ook een award uitgereikt omdat hij in Nederland 400.000 boeken verkocht van Sweet.

Het zoete bakboek schreef hij in samenwerking met Helen Goh, een bekend patissier in Australië. Ron Blaauw ging in restaurant Nacarat in gesprek met topkok Yotam Ottolenghi. Lees hier waarover dat gesprek ging.

Over Yotam Ottolenghi

Ottolenghi was afgelopen weekend in Nederland om onder meer de Johannes van Damprijs in ontvangst te nemen. Hij kreeg deze onderscheiding vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de gastronomie.

Ottolenghi groeide op in Israël. Ottolenggi, een filosoof die aanvankelijk werkzaam was als journalist, verhuisde in 1997 naar Londen en volgde daar een Franse kookopleiding. Hij deed ervaring op in diverse sterrenrestaurants en startte uiteindelijk zijn eigen zaak: Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Doel was om het beste kant-en-klare eten in Londen te verkopen. Na drie afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een ‘echt’ restaurant, genaamd Nopi.

Reageer op dit artikel