nieuws

Peter Hagedoren wil Hoensbroek leefbaar houden

Nieuws 1705

Bakker Peter Hagedoren uit Hoensbroek roept consumenten en bedrijven in zijn regio op om hun inkopen te doen bij lokale bedrijven. Hij wil de regio leefbaar houden.

Peter Hagedoren wil Hoensbroek leefbaar houden
De winkel van Echte Bakker Hagedoren in Hoensbroek. Foto: fb

Bakker Hagedoren wil zijn eigen regio leefbaar houden. Of de klanten hun geld aan brood en vlaai van hem of van een collega doet, maakt de ondernemer in eerste instantie niet zoveel uit. ‘Leefbaarheid is een groot goed dat we met zijn allen moeten zien te behouden’, zegt hij tegen WijLimburg.nl.

Zelf het voorbeeld geven

‘Er is zoveel moois en lekkers te koop in onze eigen regio. Iedereen wil een goede leefbaarheid in zijn eigen wijk. Daarvoor kunnen we allemaal het goede voorbeeld geven. Als we onze cadeaus allemaal via internet van ver weg halen dan draagt dat niet bij’, aldus Hagedoren.

Kerststol is bekroond

Een mooi voorbeeld van lokale producten is voor de Hoensbroekse bakker de kerststol. ‘Deze is bekroond tot de beste van Nederland en onlangs zijn we voor de tweede keer uitgeroepen tot beste vlaaienbakker van Limburg, ditmaal in de categorie luxe vlaaien. Niet alleen lekker dus, maar ook het beste wat er te krijgen is.’

Niet alleen voor zichzelf

Peter Hagedoren erkent dat hij er belang bij heeft om bestedingen in eigen regio te houden, maar daarvoor alleen is zijn boodschap niet bedoeld. ‘Het is me primair niet te doen om mezelf. Leefbaarheid is een groot goed dat we met zijn allen moeten zien te behouden.’

Reageer op dit artikel