nieuws

Echte Bakker Keurhorst opent nieuwe bakkerij en winkel

Nieuws 1573

Hans en Marina Keurhorst hebben onlangs hun nieuwe bakkerij en winkel in Apeldoorn geopend. Het resultaat is een warm bedrijf waarin de moderne architectuur en het ambacht samenvloeien.

Echte Bakker Keurhorst opent nieuwe bakkerij en winkel

De officiële opening vond plaats op woensdag 1 november. Een avond van tevoren opende Echte Bakker Keurhorst de deuren van de nieuwe bakkerij en winkel al voor belangstellenden. De openingshandeling werd door dochters Rosanne en Fleur verricht. Zij lieten door een druk op de knop 200 ballonnen, in de huiskleur van Echte Bakker Keurhorst op. Hoewel het hart van eigenaar Hans Keurhorst bij brood ligt kwamen de ballonnen opmerkelijk genoeg uit een grote opblaas-taart. Na de openingshandeling kon iedereen onder het genot van een hapje en een drankje de nieuwe bakkerij en winkel gaan bekijken.

In drie maanden gebouwd

Er is veel werk verzet vanaf de eerste steenlegging die op 19 juli plaats vond. Met de bouwvakvakantie tussendoor is de totale afbouw van de bakkerij en winkel in nauwelijks drie maanden gerealiseerd. De afbouw- en het installatiewerk voor de bakkerij zijn gelijktijdig met de bouw van het casco door dezelfde aannemer Redon en installateur Aalberts uitgevoerd. Hiermee is er met de afbouw en het installatiewerk van de bakkerij veel tijd bespaard. ‘Aanvankelijk hadden we een zeer ruime planning. Deze was zo ruim dat we in eerste instantie dachten van, hoe gaan we de tijd tot 1 november invullen’, zegt Geerlof Haaring van Haaring Bakkerijadvies & Taxaties. Zij verzorgden het ontwerp van de lay-out van de bakkerij en de bouwbegeleiding.

Ongeplande zaken

‘Gedurende het bouwproces gebeuren er altijd zaken die niet zo gepland waren en aanpassingen verlangen. Zo zou het pand begin juli dicht zijn, maar het vele glas wat het pand rijk is werd pas half september geplaatst. Dan kan je een goede planning, aannemer en installateur hebben, maar dan wordt de inzet en flexibiliteit waarmee zaken aangepakt worden belangrijker. Ook de Nuts-aansluitingen zijn, zoals vaak gebruikelijk tot het laatst toe spannend geweest. Gelukkig hebben heel veel mensen zich ingespannen om de deadline van 1 november te kunnen halen en kijken we nu samen naar het mooie resultaat van deze gezamenlijke inzet.’

Grote transparantie door veel en grote ramen

Het moderne pand is ontworpen door Courage Architecten te Apeldoorn en heeft een grote transparantie door toepassing van veel en grote ramen. Haaring: ‘Ook is grote aandacht besteed aan de afwerking van de bakkerij. De niet alledaagse afwerking met een houtlook tegelvloer en grijze wandtegels in de bakkerij en het Emondt winkelinterieur sluiten prachtig aan bij de uitstraling van het pand. Het resultaat is een warme bakkerij met winkel waarin de moderne architectuur en het ambacht prachtig samengaan. Met de nieuwe bakkerij en winkel is Echte Bakker Keurhorst klaar voor de toekomst’.

Foto's

Reageer op dit artikel