nieuws

Eerste exemplaar Haute Pâtisserie voor Albert Verlinde

Nieuws 998

Doris en Arthur de Rouw overhandigen op 24 november het eerste exemplaar van het boek Haute Pâtisserie aan tv-persoonlijkheid Albert Verlinde. Verlinde is inwoner van de gemeente Vught en koopt al jaren bij Patisserie de Rouw in Vught.

Eerste exemplaar Haute Pâtisserie voor Albert Verlinde

Het boek Haute Pâtisserie is een Franstalige uitgave van Relais Desserts, de internationale vereniging van toppatissiers waar Arthur de Rouw als enige Nederlander bij is aangesloten. Relais Desserts is een exclusief gilde ‘waar alleen de groten der aarde die excellent werk leveren bij aangesloten zijn’, aldus De Rouw.

Met de presentatie van het boek viert het echtpaar De Rouw ook het 55-jarig bestaan van het familiebedrijf.

Oer-Hollands ingrediënt

Arthur de Rouw maakte voor het boek een creatie van chocolade met een oer-Hollands ingrediënt: advocaat. In het boek presenteren 80 patissiers recepten voor taarten, desserts en koekjes, maar ook basisrecepten voor ganache, crème Anglaise, meringue en macarons.

Eerste exemplaar voor Verlinde

Als inwoner van de gemeente Vught is Albert Verlinde al decennia lang een trouwe en graag geziene klant bij Patisserie de Rouw. Om die reden krijgt hij het eerste boek uitgereikt, maar er is nog een motief voor het patisserie-echtpaar om hem uit te nodigen voor deze speciale gelegenheid. ‘Net als patissier Arthur de Rouw is Albert Verlinde een vakman en liefhebber van kwaliteit met gevoel voor smaak. Het lag daarom voor de hand om het eerste exemplaar van dit prachtige patisserieboek aan hem te overhandigen.’

Onmisbaar boek

Haute Pâtisserie is volgens Arthur de Rouw een onmisbaar boek voor zowel de thuisbakker als de professional. Het boek is voorzien van prachtige fotografie en is naast een compleet basisboek voor patisserie ook een mooi geschenk. Het is in Nederland vanaf 24 november in elk geval te koop bij Patisserie de Rouw voor € 39,95.

Over Patisserie de Rouw

Patisserie de Rouw is opgericht in 1962, in 2017 viert dit familiebedrijf het 55-jarig bestaan. Grondleggers waren de ouders van Arthur de Rouw; sinds 1994 staan Arthur en Doris de Rouw aan het roer van het goedlopende bedrijf.

De winkel is een lust voor het oog en een walhalla voor de fijnproever. Winkelbezoekers kunnen via een glazen wand de patissiers aan het werk zien in het atelier, waar onder meer de befaamde nougatinetaart, Franse gebakjes, exclusieve taarten, bonbons, champagnetruffels, hartige koekjes en de Brabantse worstenbroodjes worden gemaakt.

 

Bij het Pick-up-Point kunnen klanten aan de zijkant van het pand hun producten snel afhalen.
Foto’s: De Rouw

Pick-up-Point

Met als filosofie: ‘Het beste en lekkerste voor onze klanten met de allerhoogste kwaliteit’ wordt patisserie gemaakt met de beste ingrediënten. Deze hoge kwaliteitsstandaard wordt ook doorgevoerd in de verpakking, de winkel, de verkoopadviseurs en het team van patissiers. Hierdoor is het bedrijf niet alleen uitgegroeid tot een patisserie-icoon voor de provincie Noord-Brabant, maar heeft het ook landelijke bekendheid verworven.

De Rouw levert haar patisserie aan consument, bedrijf en de tophoreca. Vrijwel alle producten kunnen online besteld worden, waarna ze in de winkel of bij het Pick-up-Point kunnen worden afgehaald.

Foto's

Reageer op dit artikel