nieuws

Broodbezorgservice Bready is live in Haarlem

Nieuws 2559

De nieuwe broodbezorgservice Bready is van start gegaan in Haarlem. De Haarlemse ondernemer van het jaar Erwin Miedema is initiatiefnemer van Bready: de start-up die vanaf vandaag iedere ochtend vers brood aan de voordeur hangt.

Broodbezorgservice Bready is live in Haarlem
Bready hangt vers brood bij klanten aan de voordeur.

Genoeg van oud brood mee naar school? Klaar met bevroren boterhammen? Bready komt te hulp. Deze broodbezorgservice maakt de ochtend makkelijker en lekkerder door ’s morgens vroeg, als de klant nog op één oor ligt, knispervers brood aan de voordeur te hangen.

Dagelijks vers brood zonder het bed uit te komen

Op bready.nl kan tot middernacht brood worden besteld voor de volgende dag. De bestelling wordt ‘s nachts vers gebakken, en de volgende ochtend vóór 7 uur door een fietskoerier geleverd. Er wordt niet aangebeld, maar de bestelling wordt aan de deurknop gehangen. En voor de voordeuren zonder greep heeft Bready een ingenieus ophangsysteem voor de brievenbus bedacht.

Bready heeft een overzichtelijk assortiment dat voor een of meerdere dagen kan worden besteld. Veel verder vooruit bestellingen inplannen kan ook – handig voor gezinnen die zeker willen weten dat er vers brood in de broodtrommel mee naar school gaat.

De logistieke uitvoering van Bready is een flinke kluif. Terwijl de klanten liggen te slapen, begint Bready te bakken. Ondertussen verdeelt de zelontwikkelde applicatie de orders over de verschillende bezorgroutes. Na het samenstellen van de orders komen Bready’s eigen fietskoeriers in alle vroegte in actie. Zij brengen het verse brood tussen 6 en 7 uur ’s ochtends van deur tot deur.

In drie maanden van idee naar bedrijf

Het oorspronkelijke idee voor Bready komt van ondernemer Erwin Miedema (Haarlems ondernemer van het jaar 2016) en zijn vrouw Kirsten Zwart. ‘Wij baalden van de oudbakken boterhammen die we ’s ochtends op ons bord hadden. Waarom hangt vers brood alleen in het buitenland, op vakantie aan de deur, maar niet thuis? Er kan tegenwoordig zoveel online besteld en bezorgd worden, waarom geen vers brood? Zo is het idee van Bready rond mei 2017 geboren: een service die de ochtenden met een druk gezin makkelijker en relaxter maakt’.

Snel ontwikkelen, nog sneller leren

‘In de geest van start-ups uit Silicon Valley proberen we erg ‘lean’ en klantgericht te werken. En dus bouwen we snel, testen we in een vroeg stadium en maken we ‘on the go’ verbeteringen’, aldus oprichter Miedema. ‘De afgelopen weken draaien we al kleine tests met een kleine klantgroep. Daarbij gaat natuurlijk van alles mis, maar je leert er waanzinnig veel van. Dat is ook het mooie aan zo’n digitale service als Bready, dat je ontzettend veel opsteekt van feedback van klanten en dingen meteen kunt verbeteren’.

Vandaag Haarlem, morgen heel Nederland…?

Na de testfase van de afgelopen weken kan vanaf nu dus Haarlem genieten van Bready: ‘We breiden stap voor stap uit naar postcodegebieden in en rond Haarlem. Nu is het zien hoeveel Bready-tassen er ‘s ochtends vroeg door heel Haarlem aan de voordeuren hangen. Als dat allemaal goed loopt en we onze Haarlemse klanten blij kunnen maken dan gaan we vanaf daar uitrollen, met als uiteindelijke doel bezorgen in heel Nederland natuurlijk.’

Lees ook: ‘Zeeuwse broden per post het land in’

Foto's

Reageer op dit artikel