nieuws

‘Banketbakkkerij Schrander’ met Sinterklaasbrood in journaal

Nieuws

‘Banketbakkkerij Schrander’ met Sinterklaasbrood in journaal
Presentatrice Dieuwertje Blok doet verslag.

In de tweede aflevering van het Sinterklaasjournaal dook dinsdagavond ‘Banketbakkerij Schrander’ uit Leek op. Het is de redactie van het Sinterklaasjournaal opgevallen dat deze bakker dit jaar voor het eerst ‘Sinterklaasbrood’ gaat maken, maar veel fiducie in de creativiteit van de bakker heeft de redactie niet.

Met de intocht van Sinterklaas – en het kinderfeest op 5 december – in het verschiet, is deze week weer het Sinterklaasjournaal van start gegaan. Daarin maakte presentatrice Dieuwertje Blok gisteren in de rubriek ‘Kort nieuws’ (vanaf minuut 9.19) melding van het voornemen van ‘Banketbakkkerij Schrander’ om dit jaar voor het eerst Sinterklaasbrood te gaan maken.

Creatief in naamgeving

De redactie van het journaal deed speurwerk naar de creativiteit van deze – overigens fictieve – bakker en ontdekte dat deze vooral creatief is in de naamgeving van de producten. Een tip waarmee de echte ondernemers wellicht hun voordeel mee kunnen doen.

‘Deze bakker bakt met kerst Kerstbrood, met Pasen Paasbrood en met Pinksteren Pinksterbrood’, aldus Dieuwertje Blok, terwijl steeds een foto van hetzelfde brood in beeld verscheen: een stol.

‘En nu dus Sinterklaasbrood. Laten wij bij het Sinterklaasjournaal wel een idee hebben van hoe dat eruit gaat zien.’

 

Intocht 18 november in Dokkum

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 18 november 2017. De Sint komt aan in de Friese stad Dokkum. De intocht is ook onderdeel van het Sinterklaasjournaal.

Reageer op dit artikel