nieuws

Bakkersland Rotterdam ontruimd vanwege brand

Nieuws

Bakkersland Rotterdam ontruimd vanwege brand
Archief Bakkerswereld

In de bakkerij van Bakkersland op het Rotterdamse bedrijventerrein Spaanse Polder is maandag 27 november ’s nachts brand uitgebroken. Het personeel moest het pand verlaten.

De brand werd even na kwart over twaalf ontdekt. Het duurde enige tijd voordat de brandweer de brand onder controle had. Omstreeks half twee zag het daarnaar uit. Er bleek sprake te zijn van een brand in een schakelkast. Er zijn geen gewonden gevallen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Hierdoor is het brood dat zich in de productiehal bevond niet meer te verkopen. Dit zal mogelijk kunnen leiden tot lege schappen in de supermarkten.

Geen brood bij AH in Barendrecht

Albert Heijn in winkelcentrum Carnisse Veste in Barendrecht heeft voorlopig een beperkt assortiment brood. ‘Vannacht is er een grote brand geweest bij onze centrale bakkerij in Rotterdam. Hierdoor is er vandaag geen brood aan onze winkels in de regio geleverd. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing. Excuses voor het ongemak’, meldt de supermarkt op Facebook.

Brood voor Jumbo en Albert Heijn

‘s Nachts bakt Bakkersland het brood voor de supermarkten van Jumbo en Albert Heijn. Het bedrijf aan de Industrieweg telt zo’n 140 medewerkers en is daarmee volgens eigen zeggen een van de grootste broodbakkerijen van Nederland.

Reageer op dit artikel