nieuws

Bakery Institute wint FD Gazelle Award 2017

Nieuws 1448

Bakery Institute, de particuliere opleider in de bakkerijbranche, heeft een FD Gazelle Award 2017 in de wacht gesleept.

Bakery Institute wint FD Gazelle Award 2017
Bakery Institute heeft een FD Gazellen Award 2017 gewonnen. Foto: Bakery Institute

Het Financieele Dagblad reikt de FD Gazelle Awards ieder jaar uit aan de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Bakery Institute heeft met deze prijs een plekje verworven tussen alle zakelijke dienstverleningsbedrijven in de ranglijst. Tamara Hoogerwaard, directeur van het Bakery Institute, is trots: ‘We hebben de afgelopen jaren ontzettend hard gewerkt. We zagen zelf de stijgende lijn wel, maar het is mooi om te merken dat het harde werken ook door anderen wordt gezien en erkend.’ Ze mocht de award afgelopen week in ontvangst nemen tijdens de Gazellen regiobijeenkomst West.

Positieve aandacht

Het Gazellenbrood van Bakery Institute. Foto: Bakery InstituteHoogerwaard heeft het Bakery Institute zelf aangemeld voor de verkiezing. ‘De inschrijving is een kleine moeite. Alle gegevens die ze nodig hebben voor de beoordeling hadden we al klaar, want dat zijn dezelfde gegevens als die bij de Kamer van Koophandel zijn gedeponeerd.’ Wat is dan de meerwaarde van het winnen van deze prijs? ‘Enerzijds was het een bevestiging dat we als Bakery Institute op de goede weg zitten, maar ik zie het anderzijds als een aanmoediging voor andere ondernemers in de ambachtelijke bakkerijbranche om wat verder te kijken dan je eigen neus lang is. Het winnen van deze award creëert positieve aandacht en speelt de branche op een positieve manier in de kijker. Er waren bijvoorbeeld ook autobedrijven of autoschadebedrijven die een award mee naar huis namen. Als zij het kunnen, kan een bakker dat ook.’ Om de winst te vieren, hebben de boulangers een speciaal FD Gazelle Award desembrood gebakken.

In gesprek over criteria FD Gazelle Award

Hoogerwaard gaat bovendien met het FD in gesprek om te kijken naar de criteria voor deze wedstrijd. ‘Op dit moment wordt er alleen gekeken naar winst en omzet. Dat is natuurlijk niet gek, voor het Financieele Dagblad, ik snap dat het om geld draait. Maar voor heel veel bedrijven is de maatschappelijke relevantie veel belangrijker of zijn andere unieke kenmerken van toepassing, die ook heel goed mee kunnen worden genomen in de beoordeling. Ik hoop dat ik daaraan mijn steentje kan bijdragen.’

In 2015 kreeg De Stadsbakker in Zwolle ook een FD Gazelle Award toegekend. Voor zover bekend was De Stadsbakker van eigenaar Arend Kisteman de eerste ambachtelijke bakkerij die deze prijs van het Financieele Dagblad won.

Reageer op dit artikel