nieuws

Rotterdamse variant bonbonballen bedacht

Nieuws 680

Na de Haagse Bal en de Amsterdamse Bal is er nu ook een Rotterdamse Bal toegevoegd aan het assortiment stadsbonbons van Formatie Schipper. Inmiddels bestaat de collectie uit zeven varianten.

Rotterdamse variant bonbonballen bedacht
De Rotterdamse Bal. Foto: Formatie Schippers.

De Nederlandse Bal, de Gooische Bal, de Brabantse Bal, de Haagse Bal, de Amsterdamse Bal, de Baarnse Bal en nu ook de Rotterdamse Bal. Nederland is wederom een stadsbonbon rijker. Dat betekent dat er inmiddels zeven varianten van deze ambachtelijk gemaakte en fairtrade bonbons zijn.

Elke bonbonbal is gemaakt met een streekeigen ingrediënt. Voor de vulling van Rotterdamse Bal is gebruik gemaakt van munt uit de Rotterdamse stadstuin. Daarnaast gebruiken de chocolatiers Fair Trade-chocolade van Callebaut. ‘Een volwassen truffelbonbon, waaraan onze chocolatiers de grootste zorg en aandacht besteden’, aldus Formatie Schippers. De bonbons zijn verkrijgbaar bij delicatessenwinkels.

De Nederlandse Bal-Collectie

De Nederlandse Bal-Collectie is een bonboncollectie, die zijn eigenheid en signatuur vindt door de toepassing van streekproducten afkomstig uit Nederlandse steden, regio’s en provincies. Elke bonbonbal is een traktatie voor fijnproevers en chocolade-connaisseurs.

Reageer op dit artikel