nieuws

Ron Priem benoemd als Algemeen Directeur Banketgroep

Nieuws 1161

Banketgroep, de grootste Nederlandse partner in koek en banket, heeft een nieuwe Algemeen Directeur. Sinds 1 oktober 2017 is de leiding van het bedrijf in handen van Ron Priem. Priem heeft als taak om de marktpositie van Banketgroep verder uit te bouwen, zowel in Nederland als in de omringende landen.

Ron Priem benoemd als Algemeen Directeur Banketgroep
Ron Priem.

Banketgroep is onderdeel van het vorig jaar gevormde Biscuit International, waarvan ook het Franse Groupe Poult onderdeel uitmaakt. Ron Priem volgt Giampaolo Schiratti (CEO Biscuit International) op, die de rol van Algemeen Directeur Banketgroep tijdelijk heeft ingevuld.

Priem heeft meer dan 20 jaar internationale ervaring, voornamelijk in de Europese FMCG. Hij begon zijn carrière bij FrieslandCampina en werkte vervolgens in verschillende directie, sales en marketingposities bij Kimberly-Clark, Mars en Campbell’s, in Nederland, België, het VK en Duitsland. De laatste 4 jaar werkte hij bij Goodyear-Dunlop EMEA.

‘Ik ben blij weer terug te zijn in Nederland en in de levensmiddelenbranche’, zegt Priem. ‘Banketgroep is een gezond en dynamisch bedrijf met nog veel groeimogelijkheden in binnen- en buitenland.’ Als Algemeen Directeur neemt Priem ook de taken over van de Commercieel Directeur van Banketgroep. Die functie is tot oktober vervuld door Rolf van Hellenberg Hubar, die op zijn beurt sinds 1 oktober 2017 is benoemd tot Marketing Directeur van Biscuit International.

Banketgroep en Biscuit International

Banketgroep is de grootste Nederlandse producent van authentieke koek- en banketproducten. Banketgroep ontstond in 2007 door het samengaan van de bedrijven Bakkersland Banket en Van der Breggen. Sinds 2016 maakt Banketgroep deel uit van Biscuit International. Biscuit International is toonaangevend in de Europese markt van private label koek, banket & biscuit. Met ruim €300 miljoen omzet, en 11 productielocaties in Nederland en Frankrijk waar meer dan 1200 mensen werken, bedient Biscuit International alle grote Europese retailers. Jaarlijks verkoopt Biscuit International ongeveer 100 duizend ton product in meer dan 15 categorieën zoals wafels, Amerikaanse koekjes, ontbijtkoekjes en cake.

Reageer op dit artikel