nieuws

Robin Hoedjes opent nieuwe bakkerij Horizon College

Nieuws

Robin Hoedjes opent nieuwe bakkerij Horizon College
Oud-leerling Robin Hoedjes (midden) opende de vernieuwde bakkerij van het Horizon College. Foto: HC

De nieuwe bakkerij van de mbo-opleiding Brood & Banket van het ROC Horizon College is 4 oktober feestelijk geopend door NPT-lid Robin Hoedjes, oud-student van de opleiding. Bij de opening zijn ook de winnaars van de beste krentenmik en de beste appeltaart van Noord-Holland bekendgemaakt.

De bakkerij van het Horizon College, op de locatie Heerhugowaard, is door Spronk Bakkerijmachines en Josto Nieuwleusen ingericht met de modernste apparatuur en is geschikt gemaakt om examens in af te nemen. De nieuwe bakkerij biedt ruime werkplekken voor meer studenten. De ruimte is voorzien van een klimaatbeheersingssysteem dat zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid reguleert. Er kan nu patisserie gemaakt worden die niet smelt door de warmte van de ovens.

Openingstaart van Hoedjes

Robin Hoedjes, lid van het Nederlands Patisserie Team (NPT) en in 2015 uitgeroepen tot beste patissier van Nederland, zorgde samen met studenten en docenten voor een feestelijke opening. De spetterende openingstaart die hij voor deze gelegenheid had gemaakt, werd door hem en de docenten en studenten aangesneden.

Beste krentenmik en appeltaart van Noord-Holland

Voor leerbedrijven en grondstoffenleveranciers werden er wedstrijden georganiseerd. De leerbedrijven streden om de beste krentenmik en de beste appeltaart van Noord-Holland. Deze producten werden beoordeeld door keurmeesters van de leveranciers. De beste krentenmik was gemaakt door bakkerij Swart uit Wervershoof. Bakkerij Jonker uit Broek op Langedijk kreeg de prijs voor de beste appeltaart. Hun producten mogen het ‘Horizonkeurmerk’ dragen.

The Brake wint innovatie

Aan de grondstoffenleveranciers van het Horizon College was gevraagd om een innovatief product te bedenken en te maken. Dit product werd door studenten van de opleidingen Brood & Banket van het Horizon College beoordeeld. Zij werden hierin begeleid door een lid van de Bedrijfs Advies Commissie.

Michel Schröder van Beko Groothandel wint certificaat meest innovatieve product.

Baktechnisch Adviseur Michel Schröder van Beko Groothandel won met het product The Brake, een innovatieve combinatie van brood en cake. The Brake wordt in het lesprogramma van de opleidingen Brood & Banket opgenomen en mag verkocht  worden als ‘Horizonproduct’, een verwijzing naar de naam van het opleidingsinstituut.

The Brake

 

Foto's

Reageer op dit artikel