nieuws

Programma Europain 2018 staat bol van veranderingen

Nieuws

Programma Europain 2018 staat bol van veranderingen
De beursvloer van Europain 2014. Foto: Europain

De brood- en banketbakkersbeurs Europain brengt in 2018 veel nieuws. Van 3 tot en met 6 februari vullen de Parijse beurshallen zich met noviteiten, innovaties, nieuwe evenementen en (inter)nationale wedstrijden.

Het programma van Europain 2018 staat bol van de veranderingen. Hiermee wil de organisatie de ondernemers uit de branche tegemoetkomen. Ongeacht de grootte van de bedrijven: alle ondernemers kunnen terecht op de beurs voor een passend aanbod. De beurs kent daarom een nieuwe sectorindeling: productie, verkoop en management.

Nieuwe indeling Europain 2018

De nieuwe beursindeling van de Europain is georganiseerd met het oog op een optimaal beursbezoek voor alle bezoekers; projectleiders, professionals, managers van één of meerdere verkooppunten, van bakkerij tot productiecentrum.

In de sectie Productie is alle equipment en grondstoffen voor de productie van brood, viennoiserie en gebak te vinden. Op de afdeling Verkoop zijn alle oplossingen voor verkoop en efficiënte distributie van producten, zoals winkelinrichting, communicatie, eindproducten, verpakkingen en diensten ondergebracht. Onder het kopje Management zijn alle hulpmiddelen en diensten terug te vinden die essentieel zijn voor het dagelijks beheer van een bedrijf. Van business management en training tot financiën en verzekeringen.

Nieuwe evenementen en inhoud

Het Europain Forum is het een centraal gelegen beursruimte, waar gedurende de beurs uitwisselingen plaatsvinden tussen deskundigen en operationeel personeel. Deze kunnen gaan over actuele thema’s voor verschillende sectoractiviteiten en vinden plaats in de vorm van conferenties, interviews en rondetafelgesprekken.

In 2016 werd het Restaurant van de Bakker voor het eerste georganiseerd en vormt voortaan een volledig operationele bakkerij met eetgelegenheid. Hier kunnen bezoekers terecht voor het ontdekken van allerlei oplossingen voor een bakkerscafé.

Ook vinden er non-stop demonstraties plaats in Het Bakkers Lab. In een ultra-moderne bakkerij worden deze demo’s verzorgd door de beste scholen en bekendste namen uit de Franse en internationale bakkerijbranche. Bovendien geven de Meilleurs Oevriers de France, de kampioenen in de banketbakkerij, demo’s over gebak, chocolade en ijsbereiding in het Intersuc Lab.

Wedstrijden voor excellentie en inspiratie

Op de Europain worden drie wedstrijden georganiseerd. Lesaffre organiseert de Bakery Masters. De beste kandidaten van de Coupe Louis Lesaffre en de Coupe du Monde de Boulangerie gaan individueel deelnemen voor de prestigieuze titel van MASTER BAKER. Peter Bienefelt heeft zich voor deze finale geplaatst.

Daarnaast staat het WK voor suikerkunstwerken op het programma, waarbij 16 teams die bestaan uit een vrouwelijke en een mannelijke banketbakker strijden om de wereldtitel. Jonge kandidaten gaan met elkaar de strijd aan in de Coupe de France des Écoles (Franse Beker voor Scholen). In gemixte teams van drie personen en in twee categorieën (‘Hopefuls’ en ‘Excellence’) kunnen de jonge talenten in 6 uur tijd hun knowhow op het gebied van brood en banket demonstreren.

Reageer op dit artikel